Raekwon

Only Built 4 Cuban Linx…” este numele primului material solo lansat de către Raekwon, membru al binecunoscutului grup muzical Wu-Tang Clan, și totodată, al treilea album solo lansat de unul dintre membrii grupului respectiv, după lansarea materialului „Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”, primele două fiind albumele „Tical”, din partea lui Method Man și „Return To The 36 Chambers: The Dirty Version”, din partea lui Ol’ Dirty Bastard.

 În această zi, albumul împlinește 21 de ani, lansarea sa având loc pe data de 1 august 1995, prin intermediul Loud Records și RCA Records.

 Raekwon și-a propus ca albumul să urmeze cursul unui film, el însuși fiind „the star”, colegul său Ghostface Killah având rolul de „guest-star”, iar RZA pe cel de „director”. De menționat este faptul că RZA s-a ocupat în totalitate de partea de producție a acestuia.

 Receptivitatea cu care materialul „Only Built 4 Cuban Linx…” a fost primit a fost una de un grad ridicat, acesta debutând cu locul 4 în Billboard 200 și cu locul 2 în Top R&B/Hip-Hop Albums. De asemenea, albumul s-a vândut în 130 000 de exemplare în prima săptămână de lansare. Pe data de 2 octombrie 1995, același album a fost certificat cu aurul de către RIAA.

 În cazul în care termenul de „mafioso rap” a ajuns la urechile voastre, vă informez că albumul este considerat a fi pionier al genului. Reușita sa este dovedită și de faptul că este unul dintre cele mai bine primite materiale solo din partea unui membru al Wu-Tang.

 În continuare este afișat tracklist-ul său, care cuprinde 18 piese și numeroase colaborări, care reies din acesta:

01. Striving for Perfection

02. Knuckleheadz (feat. Ghostface Killah & U-God)

03. Knowledge God

04. Criminology (feat. Ghostface Killah)

05. Incarcerated Scarfaces

06. Rainy Dayz (feat. Ghostface Killah & Blue Raspberry)

07. Guillotine (Swordz) (feat. Inspectah Deck, Ghostface Killah & GZA)

08. Can It Be All So Simple (Remix) (feat. Ghostface Killah)

09. Shark Niggaz (Biters)

10. Ice Water (feat. Ghostface Killah & Cappadonna)

11. Glaciers of Ice (feat. Masta Killa & Ghostface Killah)

12. Verbal Intercourse (feat. NAS & Ghostface Killah)

13. Wisdom Body (feat. Ghostface Killah)

14. Spot Rusherz

15. Ice Cream (feat. Method Man, Ghostface Killah & Cappadonna)

16. Wu-Gambinos (Method Man,  RZA, Masta Killa & Ghostface Killah)

17. Heaven & Hell (feat. Ghostface Killah)

18. North Star (Jewels)

 Să ne întoarcem în timp pentru a ne aminti de un alt material ce a consolidat cultura pe care o îndrăgim! Audiție plăcută!