Yo MTV Raps

Sursă foto: logos.wikia.com

 Yo! MTV Raps este numele uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate emisiuni de hip-hop, care au fost difuzate în televiziune, fiind prima transmisiune ce viza această cultură. Creatorii emisiunii sunt Ted Demme și Peter Dougherty. Aceasta a debutat pe ecrane cu un episod pilot, unde prezentatorii au fost RUN D.M.C.. Alături de aceștia, în cadrul episodului respectiv au fost prezenți și DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince. La început, Fab 5 Freddy era cel ce prezenta acest show, pentru ca mai târziu, acest rol să fie preluat de către Doctor Dré (André „Doctor Dré” Brown) și Ed Lover.

 Pentru artiștii de culoare, transmisiunea prin cablu a reprezentat un pas înainte către difuzarea muzicii lor asupra unei mase mai mari de oameni, dat fiind faptul că în perioada respectivă era aproape imposibil ca muzica acestora să fie difuzată la TV. Din acest punct de vedere, două excepții ale căror muzică era împărtășită „prin cablu” sunt Michael Jackson și Prince.

 Primul videoclip difuzat de către Yo! MTV Raps a fost cel al al piesei „Follow The Leader”, de pe albumul cu același nume, lansat de către Eric B. și Rakim. Ultima transmisiune a Yo! MTV Raps a avut loc pe data de 17 august 1995, înregistrând un număr de 1,830 de episoade. La aniversarea de 20 de ani emisiunii, mai precis în luna august a anului 2008, aceasta s-a reîntors la TV, ca un tribut pentru ceea ce a însemnat pentru cultura hip-hop. Acestea fiind spuse, vă invit să vizionați documentarul de mai jos și vă doresc vizionare plăcută!