GZA

 Pe data de 7 noiembrie, în anul 1995, Geffen Records găzduia lansarea unui nou proiect solo al lui GZA. Pentru realizarea albumului intitulat „Liquid Swords”, The Genius a colaborat cu colegul său RZA, cel din urmă contribuind semnificativ în ceea ce privește producția audio. O singură piesa din cadrul tracklist-ului a fost produsă de către 4th Disciple, și anume „B.I.B.L.E.

 În cadrul celor 13 piese care alcătuiesc tracklist-ul albumului întâlnim sample-uri din filmul de arte marțiale „Shogun Assasin” și referințe către crime și filosofie.

Sursă foto: http://coloredvinylrecords.com/gza-liquid-swords.html

 Albumul poate fi atribuit trupei din care GZA face parte, Wu-Tang Clan, întrucât majoritatea pieselor conțin apariții ale colegilor săi: Ol’ Dirty Bastard, Masta Killa, Inspectah Deck, Ghostface Killah, Method Man, U-God, Raekwon și Killah Priest, afiliat al grupului respectiv. Totuși, materialul este considerat unul dintre cele mai reușite proiecte solo ale celor amintiți mai sus.

 Succesul comercial de care acesta s-a bucurat este redat de poziția pe care a ocupat-o în Billboard 200 – a noua, și a doua în Top R&B/Hip-Hop Albums. La aproape 20 de ani de la lansarea sa, „Liquid Swords” a fost certificat cu discul de platină pentru numărul de exemplare vândute. Pe lângă aceste recunoașteri, albumul este apreciat pentru conceptul pe baza căruia a fost realizat.

 Acestea fiind spuse, vă doresc audiție plăcută!