Wu-Tang Clan

 În anul 1993, pe data de 9 noiembrie, grupul Wu-Tang Clan lansa albumul său de debut intitulat „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”. Acesta era lansat prin intermediul labelului Loud Records și distribuit de RCA Records.

 Înregistrarea materialului a avut loc pe parcursul anilor 1992 și 1993 în cadrul Firehouse Studios din New York, RZA, fiind responsabil de realizarea întregii producții audio. Titlul „Enter the Wu-Tang (36 Chambers) a fost inspirat din filmul de arte marțiale „The 36th Chamber of Shaolin”.

 Tracklist-ul conține 12 piese, primele înregistrate fiind „Protect Ya Neck” și „Tearz”. Alte piese care îl întregesc sunt: „Bring Da Ruckus”, „Shame on a Nigga”, „Can It Be All So Simple”, „C.R.E.A.M.”, „Method Man”, etc. Există o versiune internațională a acestui material care cuprinde 13 piese, conținând un bonus-track, care este un remix al piesei „Method Man”.

Sursă foto: Amazon.com

 Albumul este și astăzi unul semnificativ pentru cultura hip-hop, fiind un punct de reper pentru mulți dintre artiștii care o reprezintă. Acesta s-a bucurat și de un mare succes comercial, reușind să fie vândut în număr de 30 000 de exemplare în prima săptămână de la lansare. În 1995, membrii săi au primit discul de platină oferit de RIAA pentru peste 2 milioane de exemplare vândute numai în Statele Unite.

 „Enter the Wu-Tang” (36 Chambers) rămâne o influență puternică asupra hip-hop-ului, lucru atestat și de cei care l-au numit unul dintre cele mai importante materiale de hip-hop ale anilor ’90, dar și unul dintre cele mai reușite albume.

 *La noi în țară, materialul poate fi găsit în format fizic, pe vinil, în librăriile Cărturești.

 Vă doresc audiție plăcută!