Public Enemy

  Public EnemyAstăzi se împlinesc 27 de ani de la lansarea albumului „Fear of the Black Planet”, realizat de grupul Public Enemy. Materialul a fost lansat prin intermediul Def Jam Recordings și Columbia Records. Acest album este considerat ca fiind unul dintre cele mai relevante reprezentative materiale pentru cultura hip-hop. Producția audio a acestuia a fost realizată de către următoarele persoane: Chuck D, EricVietnamSadler, Hank Shocklee și Keith Shocklee, cunoscuți și sub numele de The Bomb Squad.

 „Fear of the Black Planet” este format din 20 de track-uri, conținutul său arătând în felul următor:

Sursă foto: www.fatbeats.com

 În prima săptămână de la lansare, albumul a înregistrat un milion de unități vândute. De asemenea, acesta s-a plasat în diferite clasamente importante, precum: Amerian Album Chart (locul 10), American Black Albums Chart (locul 3), Australian Album Chart (locul 4), British Albums Chart (locul 4), iar lista poate continua. Pe parcursul timpului, cel de-al treilea material discografic al grupului Public Enemy a fost certificat cu discul de platină, de către RIAA. Totodată, el a primit și discul de aur, atât din partea BPI, cât și din partea Music Canada.

 Fiecare piesă de pe album beneficiază de o poveste oferită de către Chuck D., poveste ce poate fi citită prin accesarea acestui link.

 Vă doresc audiție plăcută!