Friday

  „I know you don’t smoke weed, I know this; but I’m gonna get you high today, ‘cause it’s Friday; you ain’t got no job…and you ain’t got shit to do.”. – Știu, probabil acesta este citatul care vă răsare-n minte în momentul în care auziți de „Friday”. Și probabil că primul nume pe care-l aveți în minte este Ice Cube. Deși este actorul principal al filmului, nu este singurul artist care a apărut pe albumul dedicat acestuia. Astăzi se împlinesc 22 de ani de la lansarea materialului respectiv, care a avut loc prin intermediul Priority Records.  După cum puteți observa și pe coperta sa, „Friday” conține o listă lungă de artiști care au contribuit la realizarea sa.

 Surprinzător, poate, pentru un album care conține coloana sonoră a unui film, acesta s-a clasat pe locul 1 în Billboard 200, în momentul lansării. Totodată, materialul a fost și certificat cu dublă platină de către RIAA, pe parcursul timpului. Tracklist-ul este următorul:

 Prin intermediul YouTube nu există un playlist care să conțină întreaga serie de piese care se regăsesc pe album, însă le puteți căuta independent, căci merită ascultate.