mos-def-black-on-both-sides Pe data de 12 octombrie a anului 1999, la un an de la lansarea primului album din partea grupului Black Star, prin intermediul labelurilor Rawkus și Columbia Records avea loc lansarea materialului de debut al MC-ului Mos Def, cunoscut astăzi ca și Yasiin Bey.

 Astfel, având în vedere faptul că înainte de a-și lansa albumul de debut, Mos Def a lansat un material făcând parte dintr-un grup muzical, așteptările susținătorilor săi în privința unui material solo erau mari, însă acestea au fost îndeplinite, deoarece albumul „Black on Both Sides” se bucură și astăzi de aprecieri și reacții pozitive.

 În ceea ce privește interpretarea, Mos Def a colaborat cu al său coleg de la Black Star, și anume Talib Kweli, precum și cu Q-Tip și Busta Rhymes. Acestora li se alătură alți artiști cunoscuți, care au contribuit la realizarea producției albumului: DJ Premier, Diamond D, Ali Shaheed Muhammad, Psycho Les și Weldon Irvine.

 Cu piese precum „Mathematics”, „Hip Hop” sau „Umi Says”, ultima beneficiind și de un videoclip, albumul este alcătuit dintr-un tracklist ce cuprinde 17 piese.

Sursă foto: The Toast

Sursă foto: The Toast

 Succesul avut de acest material este redat și de faptul că în anul 2000 a fost certificat cu aurul de către RIAA, datorită numărului mare de vânzări, depășind 500.000 de copii.

 Acestea fiind spuse, vă doresc audiție plăcută!