ready-to-die-coperta-notorious-big În urmă cu 22 de ani, pe data de 13 septembrie 1994, Notorious B.I.G. își lansa materialul de debut, intitulat „Ready to Die”, prin intermediul Bad Boy Records. Albumul respectiv este considerat ca fiind unul dintre cele mai reprezentative pentru hip-hop, revista Rolling Stone clasându-l în anul 2003 pe locul 133 în topul celor mai bune 500 de albume de muzică din istorie. Trei ani mai târziu, revista Time l-a adăugat în lista acestora pentru cele mai bune 100 de materiale din toate timpurile.

 „Ready to Die” este compus din 17 trackuri, în cadrul cărora se numără o singură colaborare alături de Method Man. Din punctul de vedere al producției audio, pentru albumul respectiv au lucrat următorii producători: Sean „Puffy” Combs, Darnell Scott, Easy Mo Bee, Bluez Brothers, Chucky Thompson, Combs, Poke, DJ Premier și Lord Finesse. Astfel, tracklistul arată în felul următor:

notorious-big-ready-to-die-tracklist

Sursă foto: www.rlsmaradona.org.ua

 Până în prezent, albumul respectiv a fost certificat de către RIAA cu platină cvadruplă, acest lucru fiind datorat de numărul vânzărilor sale, chiar dacă acestea au strâns doar 57,000 de unități vândute în prima săptămână.

 Acestea fiind spuse, vă invită să ascultați materialul „Ready to Die” și vă doresc audiție plăcută!