tupac-shakur

Sursă foto: www.genius.com

 Pe data de 13 septembrie 1996, Tupac Shakur a decedat la vârsta de 25 de ani, la „University Medical Center of Southern Nevada”, datorită hemoragiei interne provocate de cele patru gloanțe încasate de artistul respectiv în seara de 7 septembrie. Identitatea adevăratei persoane care l-a ucis pe Tupac este controversată și în prezent, deși există diferite teorii referitoare la aceasta, una dintre cele mai noi presupunând că P Diddy ar fi fost cel care l-a angajat pe ucigaș.

 În timpul vieții sale, Tuapc a lansat patru materiale solo: „2Pacalypse Now” (1991), „Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z…” (1993), „Me Against the World” (1995) și „All Eyez on Me” (1996). Albumele postmortem sunt în număr de șase, fără a luat în considerare cele paisprezece compilații lansate din 1998 până în 2007. Totodată, pe parcursul vieții, Shakur a lansat, alături de Thug Life, albumul „Thug Life: Volume 1” (1994), iar la trei ani de la moartea sa a apărut materialul „Still I Rise”, alături de Outlawz.

 Acestea fiind spuse, vă invit să ascultați unul dintre albumele menționate în rândurile anterioare, pentru a comemora unul dintre cei mai apreciați artiști din întreaga cultură hip-hop: