Ol’ Dirty Bastard

 În urmă cu câteva zile, vă informam că albumul de debut al grupului Wu-Tang Clan – „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” împlinește 24 de ani de la lansare. După cum bine știți, unul dintre membrii acestui grup a fost Russell Tyrone Jones, cunoscut și ca Ol’ Dirty Bastard.

 Pe data de 13 noiembrie a anului 2004, adică în urmă cu 13 ani, MC-ul înceta din viață în urma unei supradoze. Acest eveniment avea loc cu doar două zile înaintea aniversării sale de 36 de ani.

 O.D.B. a fost un artist proeminent al culturii hip-hop, desfășurându-și în cadrul acesteia atât activitatea de emcee, cât și cea de producător. El a fost unul dintre fondatorii binecunoscutului grup Wu-Tang Clan, despre care am adus vorba în rândurile anterioare. De asemenea, și-a desfășurat activitatea muzicală și în afara grupului, lansând albume precum „Return to the 36 Chambers: The Dirty Version” și „Nigga Please”. Înaintea morții sale, acesta a înregistrat ultimul său album, pe care nu a reușit să îl lanseze. Totuși, un material intitulat „A Son Unique” a fost lansat în numele acestuia pe iTunes, fiind apoi retras de labelul din care O.D.B. făcea parte, și anume Roc-A-Fella.

 Făcând abstracție de multiplele probleme pe care Ol’ Dirty Bastard le-a avut cu legea, contribuția sa la dezvoltarea culturii hip-hop a fost una majoră, el fiind amintit cu drag chiar și astăzi de iubitorii acesteia.

Sursă foto: consequenceofsound.net