Nate Dogg

Nate Dogg

Sursă foto: www.thesource.com

 Nathaniel Dwayne Hale este numele unuia dintre pionierii hip-hop-ului din West Coast, mult mai cunoscut sub denumirea de Nate Dogg. Cariera acestuia a început în anul 1990, prin intermediul grupului 213, unde activa ca și membru, alături de Warren G și Snoop Dogg.

 Debutul carierei sale solo a avut loc la finalul anului 1992, prin intermediul lansării materialului intitulat „The Chronic”, semnat de către Dr. Dre. Datorită stilului său inconfundabil și al talentului vocal, Nate Dogg a colaborat alături de unii dintre cei mai mari artiști din hip-hop, precum: MC Ren Tupac Shakur, 50 Cent, Xzbit, Ice Cube, Eminem, iar lista poate continua.

 Discografia sa este compusă din trei materiale:

  1. G-Funk Classics, Vol. 1 & 2” – Lansat în anul 1998. Inițial, materialul respectiv își avea programată lansarea în anul 1996, dar aceasta a fost amânată datorită unor probleme pe care artistul le-a avut cu Death Row Records. Chiar și așa, albumul s-a clasat pe locul 58 în topul Bilboard 200 și pe locul 20 în Top R&B/Hip-Hop Albums.
  2. Music & Me” – Lansat în anul 2001. Conform SoundScan, acest material a fost vândut în 400,000 de exemplare. În perioada aceea, materialul s-a poziționat pe locul 32 în US Bilboard 200, fiind considerat mai mult un album de hip-hop decât unul de R&B, datorită colaborărilor ce se regăsesc în cadrul acestuia.
  3. Nate Dogg” – Lansat în anul 2003, sub formă de bootleg. Albumul respectiv a fost lansat, în mod oficial, pe data de 25 februarie 2014, fiind primul material post-mortem al acestui artist.

În prezent, există posibilitatea ca un alt album al acestuia să fie lansat, chiar pe parcursul anului în curs.

În anul 2007, Nate Dogg a suferit un accident vascular cerebral, ceea ce s-a repetat și un an mai târziu. Pe data de 15 martie 2011, artistul a decedat la vârsta de 41 de ani, datorită aceleiași întâmplări, de această dată dovedindu-se fatală.

 Acestea fiind spuse, vă invit să îl comemorați împreună cu noi pe Nate Dogg, prin ascultarea primului său album: