Ice Cube

 În urmă cu 25 de ani, pe data de 17 noiembrie, un nou album din partea lui Ice Cube era lansat. Este vorba despre cel de-al treilea material discografic al acestuia, „The Predator”, al cărui nume este inspirat din filmul „Predator 2”.

 Înregistrarea sa a avut loc pe parcursul anilor 1991-1992 în cadrul studiourilor Echo Sound din California și The Hit Factory din New York. Unul dintre subiectele pe baza cărora a fost conceput acest proiect muzical este constituit de tensiuni și diferențe rasiale.

 Tracklist-ul albumului este unul numeros, conținând 16 piese, printre care se găsește și binecunoscuta piesă intitulată „Today Was a Good Day”.

 O parte dintre artiștii cu care Ice Cube a colaborat la încropirea pieselor sunt DJ Pooh, DJ Muggs, Sir Jinx, contribuind alături de ei la realizarea producției audio. Referitor la aceasta, unele instrumentale conțin sample-uri din filmul ce a servit drept sursă de inspirație pentru numele albumului. Alți invitați pe care MC-ul i-a avut, în ceea ce privește interpretarea, sunt Don Jagwarr, Lil Russ și Das EFX.

Sursă foto: Rap Music Guide

 „The Predator” s-a bucurat de succes comercial, reușind să fie vândut în număr de 193 000 de copii în prima săptămână de la apariție, debutând pe poziția #1 în Billboard 200 și fiind certificat cu dublu disc de platină.

 Acestea fiind spuse, vă invit să îl ascultați sau reascultați în această zi, când aniversează 25 de ani! Audiție plăcută!