Guru

 Când vine vorba de ceea ce a lăsat Guru în urmă prin activitatea sa muzicală, unul dintre primele noastre gânduri se îndreaptă spre seria de materiale intitulate „Jazzmatazz”. Întâiul volum din cadrul acesteia împlinește astăzi 24 de ani de la lansare, albumul respectiv reprezentând și cel cu care Guru și-a făcut debutul ca artist solo.

 Lansarea materialului „Jazzmatazz Vol. 1” avea loc prin intermediul labelului Chrysalis Records. Pentru prima oară, acesta presupunea îmbinarea jazz-ului interpretat de o trupă live și a hip hop-ului, producția audio fiind una diferită. Instrumente precum trompeta, pianul și saxofonul sunt cele care se fac auzite de-a lungul pieselor.

 La realizarea albumului sus-menționat au contribuit numeroși artiști, reușind astfel să dea naștere unui tracklist de 12 piese. Cu ajutorul acestora, Guru a devenit îndrăgit în Europa, unde al său material a fost receptat mult mai bine, întrucât anii ’90 au reprezentat o ascensiune a jazz-ului pe al nostru continent. Totuși, Billboard #200 a înscris materialul pe pozițiile #24 și #91.

Sursă foto: AllMusic.com

 Acestea fiind spuse, vă doresc audiție plăcută!