Cover for CD

Era anul 1996, nu eram nici măcar eu prea mare încât să mă pot declara ascultător B.U.G. Mafia, ba chiar și dacă ascultam nu întelegeam nimic din versurile lor. Astăzi e 2014, au trecut 18 ani de la lansarea unui album care a lăsat urme în hip hop-ul românesc, de fapt ca oricare album lansat B.U.G. Mafia, cred că toți cei care citesc acest articol își aduc aminte cum era mult mai șmecher decât vecinul de la 3, dând câte-o piesă de la Mafia la casetofon.

Aș fi atașat acestui articol piesele de pe acest material, doar că oamenii de la B.U.G. Mafia nu au încărcat materialul pe contul lor oficial de YouTube. Tracklist-ul sună bine, beneficiază de piese pe care pot să le fredonez fără nicio problema pe derost, cred că cu toții suntem familiari cu ”Până când moartea ne va despărți” sau ”Jaf Armat” cu C.R.Bel, piesă dedicată lui Eazy-E. Erau într-un număr de șapte bucăți, colaborări cu La, Familia, July, Puya, Baxter, Trăgaci, FreakaDaDisk și cum am mai spus, C.R.Bel. Erau timpurile când artiștii o dădeau cu pace pentru oamenii ce i-au susținut, B.U.G. Mafia aveau cuvinte șmechere, mai ales pentru cei care nu voiau să-i accepte, după cum zicea si Mr. Juice (Tataee) ”Luați-o pe toată, deasupra de barbă”!

BUG Mafia - Nascut si crescut in Pantelimon - Spate

Anul acesta nu celebrăm 18 ani doar la materialul ”Născut și crescut în Pantelimon”, deoarece în 1996 B.U.G. Mafia au lansat încă un material care defapt este în fața acestuia, numindu-se ”Înc-o zi, înc-o poveste”. Așadar, o trupă plină de istorie, care au lăsat în spate albume ”grele”, ce ne pot demonstra trecerea hip hop-ului din 1995, până în prezent și aici ma refer la evoluție sau nu, depinde de fiecare.