Guru

Sursă foto: www.hiphopgoldenage.com

  În data de 19 Aprilie 2010, Keith Edward Elam, mult mai cunoscut sub numele de Guru, deceda la vârsta de 48 de ani. Cauza morții se datorează unei forme nespecificate de cancer. Cu toate acestea, la finalul lunii Februarie a aceluiași an, Guru a suferit un stop cardiac, din cauza căruia a intrat în comă. Deși a trecut cu bine peste aceasta, artistul a murit două luni mai târziu. După cum probabil știți deja, Keith a fost membru al grupului Gang Starr, alături de DJ Premier. Cel din urmă a produs un mix ce servește drept tribut pentru colegul său, dar a lansat și o scrisoare publică în numele acestuia, alături de Patricia Elam.

 Pe parcursul vieții sale, Guru a lansat șapte materiale solo. În cadrul activității grupului Gang Starr s-au înregsitrat alte șapte albume. Revista „The Source” l-a plasat pe acest artist pe locul 30 în cadrul Top 50 Lyricists of All Time, cu următoarea mențiune: „Guru dropped some of the most thoughtful rhymes on wax.”. De asemenea, site-ul About.com l-a încadrat în Top 50 MCs of Our Time.

 În orașul Montpellier din Franța, există o stradă intitultă „Allée Guru”, în semn de respect pentru contribuția pe care artistul a adus-o atât hip hop-ului, cât și jazz-ului.

 Acestea fiind spuse, vă invităm să ascultați, în memoria lui Guru, unul dintre albumele sale solo! Vă doresc audiție plăcută!