MF DOOM

 Albumul intitulat „Operation: Doomsday” este primul material solo lansat de către MF DOOM. Acesta și-a făcut apariția pe data de 20 aprilie a anului 1999, la opt ani de la lansarea albumului „Mr. Hood” alături de KMD.

 Inițial, acesta a fost făcut public prin intermediul Fondle ‘Em Records, urmând ca în 2011 să fie reeditat și lansat cu ajutorul casei de discuri Sub Verse Records. 

 Materialul lansat în 1999 cuprinde un tracklist de 19 piese, diferențiindu-se de a sa variantă reeditată prin prezența piesei „Hero vs. Villain (Epilogue)”, pe când cea de-a doua conține piesa „I Hear Voices Pt. 1”. Producția audio este rezultatul muncii a doi producători: Metal Fingers și DJ Subroc.

Sursă foto: Genius.com

 Artiștii alături de care MF DOOM a ales să colaboreze în ceea ce privește partea de interpretare a celor 19 piese au fost: Pebbles the Invisible Girl, DJ Cucumber Slice, Tommy Gunn, MF Grimm, King Ghidra, etc.

 De asemenea, artwork-ul celor două variante în care se găsește materialul diferă. Jason Jagel este cel care s-a ocupat de realizarea artwork-ului celui din urmă material.

Sursă foto: Juno Records

„Operation: Doomsday” s-a bucurat de succes, plasându-se pe poziția #6 în anul 2015 în cadrul 100 Best Indie Hip-Hop Records of All Time, realizat de către publicația Fact din UK. Acesta se regăsește și în alte astfel de selecții de piese și poate fi ascultat în continuare: