Phife Dawg

Phife Dawg - ATCQ

 Aici, pe BlackSheepSound, obișnuim să vă aducem vești bune legate de evoluția culturii hip hop, care să vă bucure și să vă schimbe starea. Totuși, dat fiind faptul că toate au un început și un sfârșit, suntem nevoiți să împărtășim cu voi și vești mai puțin plăcute.

 O astfel de veste este decesul lui Malik Isaac Taylor, cunoscut ca Phife Dawg sau Phife, care s-a stins din viață pe data de 22 martie 2016, la vârsta de 45 de ani. Deși, în ultimii ani, artistul s-a luptat cu probleme de sănătate, cauzele morții sale sunt necunoscute.

 Datorită lui Phife Dawg ne putem bucura de existența proiectului muzical numit A Tribe Called Quest, căci artistul s-a numărat printre membrii fondatori ai acestuia, alături de colegii săi Q-Tip și Ali Shaheed Muhammad. Împreună, aceștia au lansat materiale reprezentative pentru cultura hip hop, printre care se numără „Peoples’s Instinctive Travels and The Paths of Rythm”(1990), „The Low End Teory”(1991), „Midnight Marauders”(1993) și „Beats, Rhymes and Life”(1996).

 De-a lungul carierei sale muzicale, Phife Dawg a lansat și un material solo intitulat „Ventilation: Da LP” (2000). De menționat este faptul că activitatea sa nu s-a rezumat doar la muzică, artistul având tangențe și cu cinematografia.

 Moartea sa este o pierdere pentru întreaga cultură hip hop, întristându-i pe toți cei care au avut contact cu artistul și muzica sa. În ciuda acestui fapt, există și un motiv de bucurie, care este reprezentat de tot ceea ce artistul a lăsat în urmă: muzica, deoarece datorită ei l-am cunoscut și noi.

 Odihnească-se în pace!

Sursă foto: alchetron.com