redman-whut-thee-album-coperta

Sursă foto: 1994hiphop.com

  În anul 1990, Redman debuta în cultura hip hop-ului prin intermediul celor de la EPMD, care l-au introdus în grupul Hit Squad și care l-au invitat pe două piese din cadrul albumului „Business as Usual”, care a împlinit 26 de ani de la lansare, în urmă cu nouă luni. Este vorba despre piesele „Hardcore” și „Brothers on My Jock”.

 Doi ani mai târziu, Redman își lansa materialul de debut, intitulat „Whut? Thee Album”, prin intermediul Def Jam Recordings și Chaos Recordings. Astăzi, acest album împlinește 24 de ani. În momentul lansării, acesta a debutat pe locul 49 în Billboard 200, un an mai târziu fiind certificat cu aur de către RIAA, lucru datorat celor 500,000 de unități vândute în Statele Unite, până în acel moment.

 Tracklistul, pe care îl puteți vedea mai jos, conține 21 de piese și beneficiază de colaborări alături de DJ Scratch, Erick Sermon și Charlie Marotta. Dacă din punctul de vedere al colaborărilor lista este scurtă, pe partea de producție audio avem următoarele nume: Erick Sermon, Parish Smith, Pete Rock, Mr. Bozack, Hurricane și DJ Scratch (pentru piesa pe care apare ca invitat). De asemnea, și Redman s-a ocupat de o foarte mare parte din instrumentale. Mixajul este realizat de către Ivan Rodriguez și Rod Cee.

redman-whut-thee-album-tracklist

Sursă foto: www.allmusic.com

 În anul 1998, „Whut? Thee Album” a fost introdus în Top 100 Best Rap Albums al revsitei Source și pe parcursul timpului a devenit un clasic printre ascultătorii de rap. Acestea fiind spuse, vă invit să ascultați albumul respectiv și vă doresc audiție plăcută!