The Roots

 Pe data de 23 februarie a anului 1999, trupa The Roots lansa cel de-al patrulea material discografic din carieră, și anume „Things Fall Apart”. Cunoscut și ca „When Things Fall Apart”, acesta a fost făcut public prin intermediul Geffen Records.

 Înregistrările celor 18 piese care îi alcătuiesc tracklist-ul au avut loc pe parcursul a doi ani, în cadrul Electric Lady Studios. Pentru realizarea acestora, cei de la The Roots au colaborat cu artiști precum Mos Def, Erykah Badu, Common și nu numai.

Sursă foto: Rap Music Guide

 „Things Fall Apart” este primul album al grupului respectiv care s-a vândut în numă de peste cinci sute de mii de copii, reușind să fie nominalizat la Grammy Award For Best Rap Album, locul însă fiindu-i luat de albumul lui Eminem, lansat în același an. Totuși, binecunoscuta piesă intitulată „You Got Me”, pe care o interpretează alături de Erykah Badu, a câștigat Grammy Award For Best Rap Performance by a Duo or Group, în anul 2000.

 În anul lansării, albumul a fost certificat cu aurul în ceea ce privește vânzârile sale, de către RIAA, urmând ca în 2013 să primească discul de platină pentru același lucru.

  La producția audio a albumului pe care vă invit să îl ascultați în continuare au contribuit Questlove, Jay Dee, adică J Dilla, Storch, Kamal Gray și nu numai.

 Acestea fiind spuse, vă doresc audiție plăcută!