Eazy-E

coperta-fata-album-eazy-e-str8-off-tha-streetz-of-muthaphukkin-compton

 „Str8 off tha Streetz of Muthaphukkin Compton” este numele celui de-al doilea material discografic al MC-ului Eazy-E. Lansarea sa a avut loc post-mortem, prin intermediul labelului Ruthless Records. Data lansării a fost 24 noiembrie 1995, drept pentru care, albumul respectiv împlinește 21 de ani de la lansare.

 Lansarea albumului a avut loc la zece luni după decesul artistului și este ultimul material din cariera sa. Acesta s-a bucurat de un mare succes, fiind certificat cu aurul, de către RIAA.

 Inițial, materialul urma să poarte numele „Temporary Insanity” și să conțină în jur de 60 de piese. 14 dintre acestea, însă, alcătuiesc tracklist-ul său. Numele nu a rămas cel menționat anterior, ci cel pe care îl cunoaștem în prezent. Alte piese din cele 60 se regăsesc în tracklist-ul EP-ului „Impact of a Legend”, lansat în 2006.

Sursă foto: respecta.net

Sursă foto: respecta.net

 Numărul colaborărilor care se regăsesc în cadrul său este mare, atât din punctul de vedere al interpretărilor, cât și producției muzicale. Printre artiștii cu care Eazy-E a colaborat se numără cei de la Naughty By Nature, MC Ren, Dresta, DJ Yella  și alții.

 Având în vedere faptul că albumul a fost certificat cu aur, succesul de care s-a bucurat a fost semnificativ. Albumul s-a plasat pe poziția 1 în US Billboard Top R&B/Hip-Hop Albums.

 Acestea fiind spuse, vă doresc (re)audiție plăcută!