„And Now The Legacy Begins”

După cum ați văzut și în câteva articole anterioare, obișnuiesc să vă vorbesc și despre aniversările unor albume din hip hop-ul străin, iar articolul acesta este dedicat celor de la Dream Warriors, care acum 24 de ani lansau albumul „And Now The Legacy Begins”.

Dream Warriors înseamnă King Lou și Capital Q – un duo originar din Toronto, care este descris de AllMusic ca fiind „perechea de rapperi abili și inteligenți”. Aceștia au contribuit la dezvoltarea „rap jazz movement” încă de la începuturile anilor ’90, și au fost influențați de trupele De La Soul și The Native Tongues Posse, acest lucru fiind vizibil în stilul pe care l-au abordat.

Discografia acestora cuprinde patru albume: „And Now The Legacy Begins”, „Subliminal Simulation”, „The Master Plan” și „The Legacy Continues”. În continuare vă voi vorbi despre „And Now The Legacy Begins”, care este albumul lor de debut.

Ei bine, pe 23 aprilie 1990, Dream Warriors lansau albumul menționat mai sus, care este privit ca fiind unul dintre cele mai bune materiale de hip hop alternativ din „epoca de aur” a acestui stil de muzică.

Materialul conține 16 piese și a fost înregistrat la Island Records. Cele mai cunoscute sunt „My Definition Of A Boombastic Jazz Style”, „Follow Me Not”, „Ludi” și „Wash Your Face In My Sink”, dar și restul pieselor merită ascultate, datorită stilului aparte adoptat de aceștia, care combină elemente de rap, jazz, funk, și oferă un produs final care nu poate decât să bucure auzul ascultătorilor.

„And Now The Legacy Begins” este disponibil în format digital în mediul online și poate fi cumpărat de aici.