Foxy Brown

Foxy Brown China Doll Album Coperta  „Chyna Doll” este denumirea celui de-al doilea material discografic al artistei Foxy Brown. Acesta a fost lansat în urmă cu optsprezece (18) ani, prin intermediul Violator Records și Def Jam Records. Albumul respectiv reprezintă cel de-al doilea material de muzică rap al unei artiste din acest gen, care se clasează pe locul întâi (1) în Billboard 200. Primul astfel de album a fost „The Miseducation of Lauryn Hill”.

 „Chyna Doll” conține șaptesprezece piese și beneficiază de o lungă listă de producători audio. Aceasta este compusă din: Robert ”Shim” Kirkland, D-Dot, West, Irv Gotti, Lil Rob, Swizz Beats, Charly ”Shuga Bear” Charles, Tyrone Fyffe, Bernard ”Big Demi” Parker, D-Moet și chiar însăși Foxy. De asemenea, în cadrul albumului se regăsesc piese realizate în colaborare cu următorii artiști: DMX, Mya, Total, Jay Z, Beanie Sigel, Memphis Bleek, 8Ball & MJG, Juvenile, Too $hort, Pretty Boy, Mia X, Gangsta Boo și Norega.

 În prima săptămână de la lansare, materialul a fost vândut într-un total de o sută șaptezeci și trei de mii (173,000) de unități, fiind certificat mai târziu cu platină, de către RIAA. Acest lucru s-a întâmplat în luna martie a aceluiași an, când au fost înregistrate aproape un milion de vânzări. De asemenea, pe lângă primul loc în Billboard 200, „Chyna Doll” a fost înregistrat și în alte clasamente. Este vorba despre:

Chart (1999)
  • Peak
  • position
Canadian Albums (Billboard)[11] 6
Dutch Albums (MegaCharts)[12] 42
French Albums (SNEP)[13] 35
German Albums (Offizielle Top 100)[14] 7
Swiss Albums (Schweizer Hitparade)[15] 18
UK Albums (OCC)[16] 51
US Billboard 200[17] 1
US Top R&B/Hip Hop Albums (Billboard)[18]                1

Tracklistul este următorul:

Foxy Brown Chyna Doll Album Tracklist

Sursă foto: AllMusic.com