OutKast - Atliens

 La doar doi ani de la lansarea albumului intitulat „Southernplayalisticadillacmuzik”, cei doi membri ai grupului muzical OutKast au lansat cel de-al doilea material din carieră, album ce mai târziu avea să fie o influență pentru alți reprezentanți ai genului. Numele acestuia este „ATliens” (ATL – acronim de la Atlanta, Georgia), iar lansarea sa avea loc pe 27 august 1996, prin intermediul labelului LaFace Records.

 Procesul de înregistrare a pieselor care alcătuiesc tracklist-ul albumului s-a desfășurat în cadrul mai multor sesiuni în diverse studiouri din regiunea în care locuiau Big Boi și André 3000. Printre acestea se numără Bosstown Recording Studios, Doppler Recording StudiosPatchWerk Recording Studio, Purple Dragon Studios și Studio LaCoCo, precum și alte două studiouri din New York.

 Din cele 35 de piese scrise pentru album, cei doi artiști au stabilit un număr de 15 care să formeze tracklist-ul său. Acesta este următorul:

OutKast - Atliens Tracklist

 Albumul a fost foarte bine primit, fiind certificat de două ori cu platină de RIAA, reușind să fie vândut în 2 milioane de copii, doar în Statele Unite ale Americii. Succesul albumului este redat și de faptul că în două săptămâni de la lansare s-a vândut în număr de 350.000 de copii, debutând cu locul 2 în Billboard 200.

 Acestea fiind spuse, vă invit să (re)ascultați albumul „ATliens”, care a împlinit astăzi 20 de ani!