jay-z-vol-2-hard-knock-life-coperta  Volumul 2 al albumului „Hard Knock Life” reprezintă cel de-al treilea material discografic lansat de către Jay Z, pe data de 29 septembrie 1998, prin intermediul Roc-A-Fella Records. Cu un număr de 14 trackuri, materialul respectiv beneficiază de o producție audio realizată de nume cunoscute în materie de producători: DJ Premier, The 45 King, Swizz Beats, Steven „Stevie J” Jordan, The Hitmen, Timbaland, J-Runnah, Irv Gotti, Lil Rob, Erick Sermon, Darold ”POP” Trotter, Rockwilder, Kid Capri, Damon Dash, Mahogany Music și Jermaine Dupri.

 Din punct de vedere comercial, albumul a fost desemnat ca fiind un succes deplin, mult mai bun decât predecesorul său, clasându-se pe locul 1 în U.S. Billboard 200 și în Top R&B/Hip Hop Albums. De asemenea, materialul s-a plasat pe locul 20 în Canadian Albums Chart și pe locul 76 în German Albums Chart. Este de menționat faptul că „Vol.2…Hard Knock Life” a fost considerat ca fiind unul dintre cele mai bune 200 de albume ale decadei respective (1990-1999), la finalul acestia fiind desemnat cu locul 62 în U.S. Billboard 200.

 Totodată, acest material a fost certificat de cinci ori cu platină de către RIAA, datorită vânzărilor a mai mult de cinci milioane de unități. În Regatul Unit a fost certificat cu argint de către BPI, iar în Canada cu platină de către Music Canada.

 În cadrul pieselor din tracklist se regăsesc artiști precum: Memphis Bleek, Da Ranjahz, Amil, Big Jaz, DMX, Too $hort, Ja Rule, Foxy Brown, The LOX, Beanie Sigel, Sauce Money, Kid Capri, Liz Leite și Jarmaine Dupri.

jay_z-vol_2_hard_knock_life-tracklist

Sursă foto: herearefilesofmine.com

 Deși playlistul nu este complet, vă invit să ascultați măcar o parte a albumului respectiv, accesând acest link.