outkast-aquemini  La doi ani distanță de lansarea albumului intitulat „ATliens”, membrii trupei OutKast au lansat un nou album, prin intermediul labelului LaFace Records. Este vorba despre cel de-al treilea material discografic al trupei respective, al cărui nume este „Aquemini” și a cărui lansare a avut loc în luna septembrie a anului 1998, în cea de-a 29-a zi a acesteia.

 Numele albumului este dat de zodiile celor doi artiști care dau viață grupului OutKast: Big Boi și André 3000, respectiv Aquarius și Gemini.

 Tracklist-ul albumului conține 16 piese, la a căror producție muzicală au contribuit în mod considerabil cei doi membri ai trupei, creativitatea în ceea ce privește procesul de creație fiindu-le dată de succesul pe care au reușit să îl obțină cu ajutorul albumului precedent, menționat în rândurile de mai sus. De asemenea, „Aquemini” are la bază teme legate de natura umană, dependențele și relațiile interumane.

 Astfel, conținutul său este următorul:

 1. Hold On, Be Strong
 2. Return of the G’
 3. Rosa Parks
 4. Skew It on the Bar-B (feat. Raekwon)
 5. Aquemini
 6. Synthesizer (feat. George Clinton)
 7. Slump
 8. West Savannah
 9. Da Art of Storytellin’ (Part.1)
 10. Da Art of Storytellin’ (Part 2.)
 11. Mamacita
 12. SpottieOttieDopaliscious
 13. Y’All Scared (feat. T-Mo, Big Gipp și Khujo)
 14. Nathaniel
 15. Liberation (feat. Cee-Lo, Erykah Badu și Big Rube)
 16. Chonkyfire

 Albumul a fost primit de către public cu un grad de receptivitate ridicat, la fel și de către critici, obținând nominalizări în diverse topuri.  Mai multe decât în rândurile de mai sus puteți descoperi prin ascultarea întregului material, care împlinește astăzi 18 ani de la lansare.

 Audiție plăcută!