Sean Price

 De obicei, sunt obișnuit să vă ofer informații pozitive, dar de această dată vin cu o veste proastă. Sean DeJean Price, sau mult mai cunoscut doar ca Sean Price, s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 43 de ani. Cu toate acestea, cauza morții este încă nedescoperită, artistul murind în timpul somnului.

 În cazul în care acest articol este accesat de anumite persoane a căror cultură despre hip hop se rezumă la „8 Mile”, țin să vorbesc puțin despre Sean, pentru a vă informa cine a fost acesta. Pentru început, artistul a fost membru al Boot Camp Clik, alături de Buckshot, O.G.C., Rock și Smif-n-Wessun. Ca să înțelegeți și mai bine, Sean cu Rock sunt cei doi membri ai Heltah Skeltah (unde Sean cânta sub numele de Ruckus sau Ruck) și au debutat sub acest nume în cadrul primului material semnat de către Smif-n-Wessun și anume „Dah Shinin’”, din 1995.

 Sub numele de Heltah Skeltah, băieții au lansat trei materiale: „Nocturnal” (1996) / „Magnum Force” (1998) / „D.I.R.T.” (2008), în timp ce la Boot Camp Clik numărăm șapte materiale (cu tot cu cele trei compilații): „For the People” (1997) / „Duck Down Presents: The Album (1999) / „Basic Training: Boot Camp Clik’s Greatest Hits (2000) / „The Chosen Few (2002) / „Collect Dis Edition” (2003) / „The Last Stand” (2006) / „Casualities of  War” (2007).

 „Monkey Barz” este numele primului material solo, semnat de către Sean Price, în anul 2005, urmat de „Jesus Price Supastar” în 2007. Patru ani mai târziu, Random Axe (Black Milk, Guilty Simpson și Sean Price) lansau un nou album (care avea să fie și singurul), intitulat după numele grupului.  Ultimul material semnat de către Ruckus poartă numele de „Mic Tyson” și a fost lansat în anul 2012.

 Sean lucra la un nou material alături de Ill Bill, album pe care, probabil, nu o să avem ocazia să îl mai ascultăm vreodată.

 Odihnească-se în pace!

Sursă foto: okayplayer.com