„Murda Muzik”Astăzi se împlinesc 16 de la lansarea celui de-al patrulea maerial semnat Mobb Deep, și anume „Murda Muzik”. Țin să menționez că simultan cu acesta, a fost lansată și o variantă cenzurată intitulată „Mobb Muzik”.

Săptămâna trecută vă vorbeam despre „The Infamous” – cel de-al doilea album Mobb Deep, care a împlinit 20 de ani de la lansare. O să sar peste cel de-al treilea material al acestora și ajung la „Murda Muzik”.

După trei ani în care nu au lansat nimic, în 1999, Havoc și Prodigy au revenit cu un nou album care în prezent este cel mai bine vândut album al trupei, reușind să depășească 2.000.000 de copii  în octombrie 2013.

Mobb Deep și-a descris muzica pe care-o face ca fiind „sunetul unei vieți hipnotice de golan”.

Ei bine, muzica lor înseamnă mai mult decât relatări despre o viață periculoasă cu arme de foc și droguri, aceasta bate spre simțul colectiv de frică, răul din inimile oamenilor și lupta pentru bine în orașele populate de deșeuri. Muzica lor te poate face să plângi, te poate speria și poate amplifica furia interioară.

Tracklist-ul albumului cuprinde 19 piese, dintre care cea mai cunoscută este „Quiet Storm”, iar cel care s-a ocupat de producția acestuia este Havoc, fiind ajutat de The Alchemist, T-Mix, Epitome, Shamello, Buddah și colegul său de trupă, alături de care și-a demonstrat măiestria creând instrumentale care provoacă stări diferite, fie făcând apel la încetarea violenței pe „Spread Love”, sau la a trăi viața din plin pe „I’m Goin’ Out”.

Invitații celor doi pe acest album sunt Raekwon Lil’ Kim, Lil’ Cease, Cormega, Kool G. Rap, Big Noyd, Nas, Infamous Mobb și 8ball.

„Murda Muzik” este un album care vă va intra pe sub piele, presupun că cei care l-au ascultat știu despre ce vorbesc, provocându-vă totodată plăcere și durere. Acesta constituie o reînnoire a mișcării hardcore, iar dacă încă nu l-ați ascultat, aveți ocazia să o faceți!

În final, vă invit să ascultați piesa despre care vă vorbeam mai sus, și anume „Quiet Storm”, care beneficiază și de un videoclip.

 

Vizionare și audiție plăcută!