29apple-web3-articleLarge

Dacă spun Beats Electronics, ne vom gândi foarte repede la Dr.Dre, unul dintre cei mai cunoscuți raperi din lume, care după cum spune și titlul a devenit cel mai nou angajat Apple.

Acesta a fost prezentat oficial luni ca fiind angajat Apple de către Craig Federighi, care a mai adăugat în conferința de presă că Apple a achiziționat Beats Electronics și Beats Music cu suma de 3 miliarde de dolari. Alături de artist, la Apple va veni și Jimmy Iovine, fostul CEO Interscope, actual co-fondator Beats Electronics.

Într-un interviu acordat la sediul Apple, Timothy D. Cook, directorul executiv al Apple, a subliniat în mod repetat talentul pe care Dr. Dre și Iovine l-ar aduce la Apple. Acesta a lăudat, de asemenea, platforma de muzică online Beats, care crează liste de redare pentru abonați.

”Acești oameni sunt unici cu adevărat” a precizat Cook.

Afacerea Beats este diferită față de celelalte realizate până în prezent de către Apple, deoarece cea mai bogată companie tech din lume a evitat preluarea cotra unor sume de miliarde de dolari în favoarea unor oferte mai mici. Deocamdată Apple refuză să declare planurile pentru produsele pe care le va realiza cu Beats, așa că va trebui să așteptăm o vreme până la materializarea achiziției.

sursă foto / știre: NYT