Biggie Smalls

Poate că nu orice ascultător de hip-hop recunoaște numele de Christopher George Latore Wallace, însă totul devine mult mai clar în momentul în care pronunțăm The Notorious B.I.G. sau Biggie Smalls. Pentru a face o mică recapitulare, vă aducem aminte de materialele acestuia, care poartă numele de „Ready to Die” (1994) / „Life After Death” (1997) / „Bord Again” (1999 – lansat la doi ani după moartea sa), fiind considerate ca unele dintre cele mai bune albume din istoria hip-hop-ului.  De asemenea, mai există și materiale precum „Conspiracy (1995 alături de Junior M.A.F.I.A.) și compilații ca: „Duets: The Final Chapter” (2005) / „Greatest Hits” (2007) / „Notorious: Original Motion Picture Soundtrack”.

Ei bine, după cum puteți vedea și în titlul articolului, astăzi se împlinesc 18 ani de la moartea sa, ceea ce înseamnă că Biggie a fost împușcat pe data de 9 martie a anului 1997. După cum știți, vinovatul pentru moartea sa este încă necunoscut, ca și în cazul lui 2Pac, deși există posibili suspecți iar anumite persoane pretind că știu adevărul, nici o variantă nu a devenit oficială, nici măcar în prezent. Dacă sunteți curioși de modul în care a murit Biggie, vă spun că evenimentul s-a petrecut la ora 12:45 a.m. când un Chevrolet Impala SS a oprit lângă mașina artistului, șoferul din Chevrolet trăgând patru gloanțe asupra MC-ului. Totuși, autopsia a demonstrat că doar unul dintre cele patru gloanțe a fost fatal.

Acest articol nu are ca scop distribuirea unor informații pe care le puteți găsi peste tot pe internet, mai ales pe Wikipedia, însă dorește să vă aducă aminte de un eveniment tragic pentru hip-hop-ul din întreaga lume, comemorând astfel unul dintre cei mai apreciați artiști ai acestei culturi.