Biggie Smalls

NotoriousBIG

Sursă foto: www.neontommy.com

 Christopher George Latore Wallace, mult mai cunoscut sub numele de Biggie Smalls sau The Notorious B.I.G., s-a stins din viață pe data de 9 martie 1997, la șase luni distanță de moartea lui Tupac Shakur. Așadar, astăzi se împlinesc 19 ani de când Biggie a fost ucis în Los Angeles, de către un șofer al unui  Chevrolet Impala SS, care a încărcătorul unui pistol de 9mm în mașina artistului respectiv, pe acesta lovindu-l patru dintre gloanțe.

 Acest eveniment a avut loc 16 zile distanță de data în care Notorious B.I.G. urma să lanseze noul său material, intitulat „Life After Death”. Chiar și așa, albumul respectiv a fost lansat la data anunțată (25.03.1997), bucurându-se de aprecierea ascultătorilor de hip-hop.

 În timpul vieții sale, Biggie a lansat două materiale: „Ready to Die” în 1994 și „Conspiracy (cu Junior M.A.F.I.A.) în 1995. După moartea sa, au urmat cinci alte albume scoase pe piață, precum: „Life After Death” (1997), „Born Again” (1999), „Duets: The Final Chapter” (2005), „Greatest Hits” (2007) și „Notorious: Original Motion Picture Soundtrack”.

 Acestea fiind spuse, să ne amintim de importanța pe care acest artist a avut-o și o va avea în istoria hip hop-ului, nu doar astăzi, ci de fiecare dată când vorbim despre această cultură.