Guru

 Pe 19 aprilie 2010, unul dintre artiștii reprezentativi ai culturii hip hop, care a fost atât MC, cât și producător, și anume Guru, s-a stins din viață, în urma unor probleme de sănătate.

 Astăzi se împlinesc șase ani de la moartea sa, timp în care numele său nu a fost nicidecum uitat, deoarece muzica pe care a lăsat-o în urmă continuă să îl păstreze viu în memoria iubitorilor acestei culturi.

 Acesta și-a început cariera muzicală numindu-se MC Keithy E, schimbându-și ulterior numele, devenind Guru (acronim de la Gifted Unlimited Rhymes Universal). Pe parcursul vieții, a format împreună cu DJ Premier grupul muzical numit Gang Starr, lansând sub egida sa șase materiale discografice, printre care se numără „Step in the Arena”, „Moment of Truth” și nu numai.

 De asemenea, Guru a creat o fuziune între hip hop și jazz, realizând seria de albume solo lansate sub numele de „Jazzmatazz”. La un moment dat, artistul a fondat labelul 7 Grand Records, prin intermediul căruia a lansat albumul „Version 7.0: The Street Scriptures”.

 Pe lângă muzica pe care a lăsat-o în urmă, artistul a reprezentat un model pentru mulți alți reprezentanți ai culturii hip hop, continuând să inspire și astăzi, fiind un adevărat „guru”.

 Așadar, să ne amintim cu drag de tot ceea ce a însemnat Guru!

Sursă foto: mizmuze.wordpress.com