Am crescut pe muzica lor. Nascuta si crescuta in Pantelimon, melodiile lor rasunau „dupa blocurile gri” cat era ziua de lunga. Casetele circulau de la unul la altul si le ascultam pana se demagnetizau. Au fost un fenomen al momentului, ceva nou, iar numele lor era pe buzele tuturor. Timpul a trecut iar palmaresul lor poate fi rezumat astfel:

20 de ani de cariera, 10 albume de studio, peste 1 milion de unitati vandute, peste 80 de milioane de view-uri pe YouTube, peste 400.000 de fani pe Facebook.

Care este scopul acestui articol? Caddillac, Tataee, Uzzi, pe scurt, B.U.G. Mafia au confirmat participarea la unul din festivalurile acestei veri: B’ESTFEST Summer Camp. Si nu doar au confirmat, ci pregatesc un moment special. Ei vor concerta, dupa 10 ani, pe Ciuc Premium Stage (scena principala), in aer liber. Ce au baietii de spus?

Acum, la 20 de ani de cand am inceput, povestea trupei B.U.G. Mafia pare ireala si daca nu ar exista piesele, clipurile, concertele, articolele din presa, aparitiile TV si nu in ultimul rand, fanii trupei si ai muzicii B.U.G. Mafia, ar fi foarte probabil ca cineva care ar auzi pentru prima data acest nume si ce sta in spatele lui sa creada ca e vorba despre ceva iesit din imaginatia bogata a unui scenarist. Desi expresii si cuvinte ca „regii hip-hop-ului romanesc”, „seniorii” sau „fenomenul” au fost alaturate de multe ori numelui B.U.G. Mafia, tot ce am vrut noi sa facem a fost sa punem pe ritmuri hip-hop versuri care sa exprime sentimentele, gandurile si experientele noastre si ale celor ce au trait si traiesc la fel ca noi si sa reusim sa facem bani din asta.

B’ESTFEST Summer Camp 2012 se va desfasura in perioada 6-8 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Va invitam sa urmariti si promo-ul dedicat special acestei stiri. Dupa ce in ultima perioada v-am prezentat mai multi artisti din aceasta sfera muzicala ce isi fac simtita prezenta la diferite evenimente si emisiuni, aceasta este inca o dovada ca hip hop-ul a iesit de „Dupa blocuri”, si a aterizat direct in strada.