10441143_772437646133531_1964674944542769756_n

O nouă zi, un nou instrumental marca BB Kingz, dar și câteva informații despre tot ceea ce înseamnă BB Kingz.

BB Kingz este o echipă de producție alcătuită din Byga și Karie. Ambii producători, cu suficientă experiență în piața hip-hop autohtonă, au pus bazele acestui proiect de producție intitulat BB Kingz – cei doi „B” însemnând chiar numele artiștilor (Byga & Bogdan); pentru cine nu știe, BB King este numele unui mare muzician de blues din USA.

Ambii producători au avut „destine” similare în muzica românească: ambii au fost semnați alături de trupele din care faceau/fac parte cu Scandalos Music/Roton, ambii au avut albume pe piața, videoclipuri la tv, ambii sunt olteni – Valcea și Craiova.

Byga:

Eu lucram alături de C.I.A. cu Karie deja de 3-4 ani pe partea de mix/master. Am avut tot timpul o chimie aparte în ceea ce privește soundul pe care îl căutam. E un profesionist cu foarte multă experiență care tot timpul mi-a upgradat producțiile. Recent am lucrat împreuna la materialul meu solo, „33”, care deja pe partea de instrumentale se încadreaza la BB Kingz. Eu duc beat-urile pana la un anumit nivel, Karie le duce mai departe. Așa ne-am și gândit să facem treabă împreună. Pe lângă faptul ca suntem MC, amândoi facem beat-uri și avem foarte multe peste care trecem prea ușor, dintr-un motiv sau altul. Exact asta încercam cu BB Kingz: să șlefuim nestematele din cuferele fiecăruia, să le aducem la un sound actual și să arătăm lumii de ce suntem în stare.

Karie:

Sunt foarte încântat ca s-a concretizat într-un proiect colaborarea mea cu Byga. Primul pack de 5 beat-uri se încadrează ca sound atât la oldschool cât și la newschool și își așteaptă artiștii. Noi ne-am propus să nu dureze prea mult până la urmatorul pack. Sper ca producțiile BB Kingz să ajungă pe mâini bune și să ne auzim și în viitor.

În această săptămână, Byga și Karie ne prezintă primul set de instrumentale, BB Kingz – Pack1, postând în fiecare zi pe canalul de youtube câte un instrumental.

Cel de astăzi se numește „Dummy” și vă invităm să-l ascultați. Audiție plăcută!