siem 1

Siem este un producător tânăr ce și-a făcut debutul în Brașov, colaborând cu diverși artiști de hip-hop și rnb. Este afiliat la Obiektiv Music România, a produs piese pentru artiști din București precum Tonik ObiektivCapeliy, K-sapAcid și Waveman. El a fost ales câştigătorul concursului “Modelează muzica”  organizat de Obiektiv Music şi Marpha HIP-HOP. Pasiunea pentru muzică o are încă din timpul şcolii Acesta a acceptat să stea puțin de vorbă cu noi pentru cititorii BlackSheepSound. Iată ce am aflat.

Tami: Salut Siem şi mulţumim că ai acceptat propunerea noastră de a-ţi rupe o parte din timpul tău liber şi de a vorbi puţin cu noi. De ce Siem? Există o poveste în spatele acestui nume? Spune-ne de unde a plecat totul şi la ce nivel eşti în prezent.

Siem: Siem este un nickname, alter ego pe care l-am folosit de mulţi ani şi vine de la „Creative Master”. Am folosit acest nume în producţiile mele legate de muzică şi alte materiale multimedia. Totul a plecat din dorinţa de a crea propria muzică. Am făcut paşi mărunţi şi am ajuns să mă pot expirma prin instrumentalele, piesele pe care le fac.

Tami: Cum a prins contur primul beat produs de tine? Cum ți se pare că sună acesta în prezent?

Siem: Primul beat produs a fost chiar foarte interesant. Am folosit cele mai slabe sunete din soft,  suna ca o piesa polifonică din telefoanele vechi. Apoi am realizat că nu contează cantitatea sunetelor aşa de mult. Contează ce calitate au, cât de bine sunt aranjate, dar şi ce emoţie iţi transmite întregul instrumental. În prezent ma joc foarte uşor cu sunetele şi sunt mulţumit de producţiile mele.

Tami: Care consideri că este rolul unui producator pentru o piesă? Ce trebuie sa transmită prin producția sa?

Siem: Rolul unui producător este să decidă ce emoţie va transmite instrumentalul, să înteleagă bine tema piesei  şi să decidă împreună cu artistul cum va arăta produsul final. Producătorii mari ştiu să pună în evidenţă trăsăturile definitorii ale artiştilor buni.

Tami: Ce instrumente şi programe ai folosit până acum pentru producția instrumentalelor?

Siem: Fl studio, Reason, Cubase. Folosesc foarte multe Vst-uri, instrumente şi încerc să găsesc sunete de calitate mereu. Contează întregul puzzle, sunetele sunt doar bucăţi mici.

Tami: Există anumiți producători care te-au inspirat până în prezent?

Siem: Sunt mulţi , însă preferaţii mei sunt: Scott Storch, Timbaland, Stargate, Tataee.

Tami: Ce trebuie să ştie cei aflaţi la început de drum despre producția muzicală?

Siem: Drumul e lung până ajungi să faci ceva „TARE” pentru mai multe persoane . Există foarte mulţi critici, nu o să poţi să multumeşti niciodată pe toată lumea, însă dacă faci muzică din pasiune, nu-ţi va păsa şi te vei bucura de toate productiile tale.

Tami: Care sunt principalele trei calităţi pe care trebuie să le aibă un producator?

Siem: Ureche muzicală – N-ai cum să  te descurci fără.

Răbdare – Lucrurile mari cer timp.

Analiză – Ce sună bine azi, mâine poate să nu mai fie la fel.

Tami: Până în prezent, am găsit numele tău pe piese cântate de Tonik Obiektiv și GiAnna. Te ocupi doar de producția instrumentalelor din sfera hip hop sau te regăsim şi în alte genuri muzicale?

Siem: Probabil în viitor voi colabora cu mai mulţi artişti din diferite zone muzicale. Mie-mi place şi muzica pop, rnb, dance. Nu este exclus să produc instrumentale diferite  dacă acest lucru mă va ajuta să evoluez ca producător.

Tami: Dacă ar fi să alegi un film care să reprezinte viaţa ta, care ar fi acela?

Siem: Lord of War  :)

Tami: Ce muzică ascultă Siem pentru a se relaxa?

Siem: Ne-yo, Eminem, Drake (să se potrivească cu dispoziția). Și mai ascult un radio online, se numește “Defjay“ (recomand).

Tami: Ce trebuie să ştie un artist care doreşte să colaboreze cu tine pe viitor?

Siem: Un artist care doreşte să colaboreze cu mine mă poate contacta pe Facebook. Trebuie să știe exact ce emoție vrea să transmită într-o piesă și de restul mă pot ocupa eu.

 Tami: Îţi mulţumim pentru timpul acordat. Doreşti să transmiţi un gând sau o vorbă bună celor ce au citit acest interviu?

Siem: Ascultaţi muzică bună, încercaţi şi alte piese care nu sunt difuzate la radio sau tv!