BogăAstăzi am plăcerea să vă prezint o piesă care reprezintă o altă dovadă că rap-ul nu trebuie să se rezume la „viața grea din cartier”, „dealeri și droguri” sau, mai nou „sufăr din dragoste și am hotărât să fac o piesă despre asta”.

Și educația poate fi adusă în prim-plan prin intermediul acestui gen de muzică, lucru pe care o parte dintre MC-ii autohtoni deja îl practică.

Cu siguranță nimeni nu se aștepta ca o reală problemă cu care se confruntă adolescenții (pentru că e mai mult o problemă decât un prilej de bucurie), și anume examenul de bacalaureat să fie prezentat cu ajutorul versurilor.

Iată că Vlad Flueraru continuă să ne surprindă, de această dată însoțindu-l pe Bogă – un alt coleg de breaslă de-al său, lansând piesa „Bacu’”.

Piesa este un extras de pe Mixtape-ul „Gata de atac”, iar instrumentalul îi aparține lui Nottz.

„Bacu’” poate fi privită ca o critică asupra sistemului de învățământ de la noi, care nu are ca scop decât să „creeze un soi de roboței perfecți”.

Iată și spusele lui Vlad despre această piesă:

„Eu mi-am scris strofa cu o lună înainte de bac, și el la fel acum. Odată cu notele din catalog s-au adunat și „frustrările” alea pe care orice elev lucid le are pe parcursul liceului. Nu s-ar atinge nimeni de subiectul ăsta, nu?”

Vă reamintesc că Bogă este cel care și-a pus amprenta pe o mare parte din producția pieselor care alcătuiesc EP-ul „WLAD”, lansat luna trecută, pe care-l puteți asculta integral pe contul de YouTube al lui Vlad Munteanu.

În final, vă îndemn să puneți preț și pe mesaj, și să „auziți”, nu doar să „ascultați”.

Audiție plăcută!