Break Dance-ul a fost neglijat in ultima perioada prin Romania, asadar astazi pornim un nou proiect pe termen nelimitat, in care va vom prezenta cateva battle-uri intre trupe de break dance. Din pacate inregistrarile video nu sunt din Romania, ci din strainatate. Dar noi suntem deschisi la orice fel de sugestie, iar daca aveti inregistrari cu voi, trimiteti-le la adresa noastra de contact. Pentru necunoscatori, am preluat putin din Wikipedia, pentru a va detaila termenul de break dance.

Break Dance-ul apare ca un stil cu mult diferit fata de celelalte stiluri de dans existente, parca un dansator de vals este un mic copil pe langa un dansator de break dance. Acest dans isi are originea din anul 1969, unde prima echipa de break dance se numeste Zulu Kings, responsabili pentru succesul stilului. In trecut conflictele intre bande de strada din Bronx erau destul de des, se poate spune ca istoria break dance-ului s-a nascut pe una dintre strazile cartierului. Neintelegerile pentru teritorii aducean bandele intr-o lupta de break dance, iar castigatorii aratand puterea fata de adversar, castigau teritoriul lor. Din nefericire insa, nu mereu se evitau conflictele dupa competitie. Nimanui nu-i place sa piarda.

In ziua de astazi s-a creat conceptul de b-boys. Break dance-ul evoluand, miscarile fiind mult mai perfecte si tehnice, rapiditatea crescand in executie, iar stilurile sunt diferite. In inregistrarea video de mai jos, va prezentam un battle de la HIP OPSESSION 8, unde ESPADA (stanga) se confrunta cu BEAST KINGS (dreapta).

Cine credeti ca a castigat?