afis SH 2014

Creativitatea celor mai tineri reprezentanți ai noii generații nu se naște pe băncile școlii și, de cele mai multe ori, nu se poate învăța nici din cărți. Ea apare fie pe stradă, fie în spații improvizate, neinstituționalizate. Atunci când e recunoscută, încurajată și dirijată, ea se poate transforma în cele mai neașteptate talente pentru cei mai mici dintre reprezentanții acestei generații.

Anul acesta, festivalul Street Heroes Cool as Ice, fueled by burn energy, și-a propus să descopere talentul din cei mai tineri dintre adepții săi și a dedicat întreaga ediție din această iarnă juniorilor! Așa că skateri, rolleri, bikeri, breakdanceri și, în general, artiști ai străzii din toate ariile sunt invitați să intre în zona Street Heroes pe 8 februarie, începând cu ora 10:00 dimineața și până a doua zi, la Turbohalle.

„Generația Y a crescut înaintea vremurilor. Școala a rămas cumva în urmă ca metode și abordare. Ei sunt „neînțeleși” pentru că au lucruri de spus, dar nimeni nu pare că vrea să îi asculte. Iar valoarea nu se naște neapărat numai din sistemele clasice educaționale. Street Heroes e un experiment creativ, e o mare pânză pe care generația asta e invitată să vină și să se exprime. Și avem mare nevoie de așa ceva”, spune Radu Pilat, community marketing expert la Heist-Industries.

STREET HEROES Cool as Ice 2 se desfășoară într-un setup nou, cu o sală dedicată sportului extrem, o alta pentru entertainment și cea de-a treia pentru artă. Pe 8 februarie, la Turbohalle, se aleg cele mai cool tinere talente care se califică automat în semifinala din vară. Calificările încep devreme și ziua continuă cu sporturi extreme, bboy, streetball și gaming.

Seara, începând cu ora 22:00, Mash Out Pose (M.O.P.) vin pentru prima dată în România, ocazie cu care promit să zguduie pereții fostei fabrici care găzduiește evenimentul, împreună cu Massappeals și Jikay (All Trap Music). Artiștii locali care vor urca pe scenă Street Heroes Cool as Ice 2 sunt raku, Haarp Cord, CTC, Bass Turbat (Dru Klein, Unloka, Hardplay) și alții.

Chiar dacă nu în competiție, la Street Heroes va fi prezentă și echipa de skate și bmx a burn energy, formată din Adolf Bobo – skateboard, Cristian Benescu – skateboard și Demian Barnabas – bmx și George Bărbulescu – skateboard.

Street Heroes este un eveniment creat și prezentat de Ollie Gang Shop și susținut de burn energy.