CTC @ Zilele Prieteniei Constanta (36)

Zilele Prieteniei, un festival ce promitea muzică bună şi oameni la fel de buni. Festivalul s-a desfăşurat în data de 16-17 August, pe plaja Modern din Constanţa. Ei bine, înainte de toate doresc să-i mulţumesc pe această cale lui Radu Restivan, ce a făcut ca această recenzie să fie posibilă, colegei mele Lorena Nincă, pentru pozele din cadrul festivalului şi colegului meu Răzvan Petrescu pentru editarea pozelor. Acum că am precizat aceste lucruri, haideţi să vă povestesc cum s-au desfăşurat Zilele Prieteniei.

Ziua 1: Trupa Pandora tocmai şi-a terminat programul, urmând ca pe scena festivalului să intre băieţii de la C.T.C. Fiind obişnuit cu atmosfera pozitivă şi vibe-ul plin de energie din cadrul concertelor semnate C.T.C., am decis să nu mă entuziasmez prea tare, deoarece nu mai sunt atent la anumite detalii destul de importante. Am ajuns în ”Golden Circle” alături de colega mea Lorena. Mă simt ciudat când mă uit în spatele meu şi observ că o parte importantă din public nu are ce căuta la un concert de genul, dar mă gândesc că aparenţele înşeală. În fine, începutul concertului a fost marcat de reacţia pozitivă a celor prezenţi în public, atunci când pe scenă au urcat Vlad Dobrescu, Deliric1 şi DOC.

Muzică”, da, acesta era lucrul pentru care am venit aici şi piesa cu care ei şi-au început seara. Seara a continuat cu melodii precum ”All Star part. 1” şi ”Interzis nefumătorilor” şi nu am fost deloc mirat când o mare parte din public doar a schiţat versurile pieselor. Seara a continuat cu puţin ”Cox” şi nişte ”Linii de tramvai”, căpătate datorită unor ”Genţi de bani”. După toate acestea, am fost serviţi cu un ”Ceai”, exact aşa ”Cum o facem noi”. De asemenea, nu au lipist piese precum ”Fugi” şi ”Sar căţele”. În finalul primei zile nu am decât cuvinte de laudă pentru băieţii de la C.T.C. şi pentru organizare. Cât despre public… Să vă povestesc ce s-a întâmplat a doua zi la Paraziţii.

Ziua 2: Ora 23:30. ”Golden Circle” a fost scos, aşa că a noastră colegă Lorena a trebuit să se strecoare pe lângă scenă pentru a face poze. Publicul părea să fie mult mai numeros decât în prima zi, dar asta nu schimbă faptul că în opinia mea, mulţi nu aveau ce căuta acolo. Dar lăsăm criticile la o parte căci a început concertul! Freakadadisk la platane, cu celebrul său intro, Cheloo şi Ombladon pe scenă, trezind publicul din somn. ”Din colţul blocului”, exact aşa şi-au început băieţii seara! ”Arde” strigau Paraziţii, în timp ce o mare parte din public doar îşi fâlfâiau buzele. Am decis să nu bag de seamă acest lucru şi să fiu atent la concert. Seara a continuat cu piese preucm ”ten gâtutii” şi ”De ziua ta”. De asemenea, Paraziţii au făcut o dedicaţie tuturor femeilor cu moravuri uşoare prezente la festival, cântând piesa ”O cheamă”.

În continuare, am încercat să evit faptul că în stânga mea se dansa parcă pe manele şi muzică orientală. Aşa se întâmplă când mergi la un festival fără plată. Am schiţat un zâmbet când am auzit auzit instrumentalul piesei ”Moartea întreabă de tine”, dar nu mi-am putut potoli râsul când oamenii care nu aveau ce căuta la un concert semnat Paraziţii, cântau în cor alături de ei piesa ”Cum se face”. Un singur lucru am de zis:

…stau şi se uită ca tâmpiţii şi tot ei sunt cei mai mari fani ai trupei Paraziţii,
la concerte îi văd pe toţi cu mâinile pe sus,
dar prea puţini înţeleg acel mesaj ascuns după înjurături. (Nimeni Altu’ – Raperi de căcat)

În final, nu am decât cuvinte de laude pentru ambele trupe şi pentru organizare. Mai puţin pe partea de cenzură, dar trebuie să înţelegem că suntem la un festival în aer liber şi mai vin şi copii mititei, nu? Aşadar, vă las să vă delectaţi cu nişte poze din cadrul evenimentului şi până la următoarea dată, nu uitaţi: Nu băgaţi în seamă ceea ce se întâmplă lângă voi, fiţi atenţi doar la concert!