MIC Check

 După cum v-am anunțat, cea de-a patra ediție a emisiunii MIC Check îl are ca invitat pe un artist legendar al culturii hip hop și anume KRS-One, care a susținut un concert și în cadrul festivalului Airfield, din România. Cu toate acestea, ediția cu numărul patru nu va beneficia și de o sesiune de freestyle, la fel ca și celelalte, unde i-am putut asculta pe C.T.C., romaNecredincosu și Spike. Motivul îl puteți afla din spusele lui Vlad Dobrescu:

CUM AM FUTUT MECIUL CU KRS ONE
(o scuză de Vlad Dobrescu)

 După cum știți weekend-ul trecut m-am ocupat de scena hip hop de la Airfield. În line up erau o grămadă de artiști șmecheri, așa că am zis că ar fi o idee bună să-l anturez măcar pe unul dintre ei la emisiune. I-am scris lui KRS care a zis că se bagă, am fost super fericit să aud asta, e o legendă vie iar eu sunt fan de mic, dealtfel prima rimă am dat-o cu frati-miu peste instrumentalul de la 9mm când aveam 10-11 ani și amenințam oameni cu moartea în versuri (subiectul a rămas cam același dar acum am vocea mai groasă și sună un pic mai credibil).

 În fine, omul deja ajunsese în țară de luni dar nu voia să vină la București să tragem emisiunea ca la carte la IPT, iar în Sibiu se pare că nu există nici un studio OK. Mi-am făcut un studio de gherilă (am luat laptop-ul, placa de sunet, platanele cu mixerul și două microfoane de concert) departe de calitatea ideală dar m-am gândit că o să mă descurc cumva, și miercuri dimineață am pornit cu Alex spre Sibiu, stabilind între timp cu cei de la Airfield să ne ajute cu un cort sau ceva de genul în care să putem să tragem emisiunea. Oamenii ne-au ajutat, dar KRS n-a vrut să meargă până la festival pentru că era prea departe, iar la hotel n-am găsit nici un loc ok. A rămas să înregistrăm a doua zi, dar din cauza ploilor de joi și vineri am ajuns s-o lăsăm pe sâmbătă (de aia am și luat o pauză de o săptămână cu emisiunea, eram gata să editez interviul în seara aia la hotel și să public episodul joi ca de obicei, dar n-am avut ce să editez).

 Sâmbăta omul a venit la soundcheck și am găsit un loc bun ca să înregistrăm: niște compartimente puse în backstage, care serveau drept green rooms pentru artisti. Erau curate, dar nu arătau foarte spectaculos. Lui KRS îi plăceau pentru filmare, zicea că sunt „grimey” și de-abia aștepta să filmăm freestyle-ul (i-am arătat sesiunea cu CTC din primul episod și i-a plăcut foarte mult filmarea) dar eu aveam o idee mai bună: pe un gard din partea opusă scenei, cei de la Sweet Damage făceau un graff cu fața lui KRS. Am propus să tragem interviul în backstage iar freestyle-ul să-l filmăm seara, după show-ul KRS, la gardul cu graffiti, unde ar fi arătat într-un mare fel. Interviul a mers blană și l-am înregistrat dar din păcate seara mi-am dat seama că era imposibil să-l duc pe KRS în siguranță prin mulțime până la locul unde trebuia să filmăm și a trebuit să renunț la partea de freestyle.

 Trebuie să recunosc că am gafat, ar fi trebuit să îmi dau seama că o să fie imposibil să filmăm acolo, dar aveam atâtea pe cap cu organizarea festivalului că n-am gândit corect și am ratat șansa să pun beat-uri pentru unul dintre cei mai mari MC din lume. Se spune că dacă te uiți cu atenție la mine zilele astea, vezi cum din când în când apare un cap de măgar în locul capului meu, ca în desenele cu Tom și Jerry. Merg pe stradă murmurând chestii de genul „da, bă, trebuia să fac atunci” „mamă ce prost sunt” și alte chestii de genul, iar fruntea îmi e roșie de câte palme mi-am dat.

 Ca să-nțelegeți mai bine cum mă simt, e ca și cum ai fi fan fotbal și ar veni Messi și ți-ar propune să joci cu el (dar un joc ca lumea în campionat nu miuță în spatele blocului) și tu ai zice că nu poți acum, poate mai încolo că ți-a spălat maică-ta short-ul.

 În concluzie, ediția specială KRS One de mâine o să se termine în coadă de pește, fără freestyle, iar eu sunt oficial un bălan.

  Cu toate acestea, eu consider că a îl avea invitat pe KRS în cadrul unei emisuni de hip hop din România este o mare realizare, motiv pentru care nerealizarea sesiunii de freestyle nu este deloc un capăt de lume.