Transformarea Epavei Evanghelia de la Costinești

 Sute de kilograme de vopsea, zeci de spray-uri, cordeline și o idee cel putin nebună – reprezintă coordonatele care au stat la baza graffitiului de pe epava eșuată „Evanghelia”, de la Costinești.

zargan_pe_evava_din_costinesti_09917100

 Mai mulți artiști graffiti din orașele Constanța și București au realizat – în nu mai puțin de cinci zile – un impresionant monstru marin printre „amprentele” lăsate de cei care au vizitat epava înaintea lor.

 Graffiti pe un post de transformare al ENEL

 Enel a dat startul proiectului „City of Energy”, care și-a propus transformarea prin artă a mai multor posturi din București și din Constanța. Unul dintre cele mai cunoscute desene se află și în prezent sub podul Pipera.

c6095afedcc3f406611c4dc6045c4ff9_view

 Mihai Comănescu, cunoscut sub numele de Boeme, a desenat pe cei patru pereți ai postului de transformare patru personalități ce au avut un aport important asupra dezvoltării electricității: Graham Bell, Thomas Edison, Guglielmo Marconi și Nikola Tesla.

 Tramvaie colorate cu graffiti în Capitală la cererea RATB

 Probabil că responsabilii pentru aspectul estetic din conducerea RATB s-au săturat să tot vadă tramvaiele mâzgălite (ilegal) cu graffiti. Altă explicație pentru decizia directorilor Regiei de Transport Bucureşti de a chema artiști care să „ornamenteze” vagoanele nu există.

tramvai-graffiti

Unele dintre cele mai importante simboluri ale Capitalei precum Ateneul, Arcul de Triumf şi Lupoaica, se „plimbă” prin oraș spre încântarea privitorilor.

 Ziua internațională a apei – o garnitură de metrou vopsită integral

 Garnitura de metrou de şase vagoane a circulat timp de treizeci de zile pe Magistrala de metrou 3, între stațiile Preciziei și Anghel Saligny. Garnitura a fost pictată legal în depoul Pantelimon de către opt artişti urbani.

2

 Iniţiativa proiectului a avut-o însăși compania Apa Nova, demersul având loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, al Metrorex şi al Centrului de Informare ONU.

 Calcanul din Arthur Verona

 Povestea începe în anul 2007, atunci când a fost realizat primul graffiti legal din Bucuresti. Tradiția a continuat, astfel că până în prezent s-au schimbat câteva rânduri de desene în cadrul festivalului Street Delivery.

IMG_7134