Omu Gnom, Pietonu, Psihotrop, Nestor & SwebDacă v-ați obișnuit să asociați numele unor MC-ii precum Omu Gnom, Psihotrop, Pietonu, Nestor & Sweb cu „battle MC”, vă spun că acest lucru este greșit.

Cei menționați mai sus pot fi numiți „maeștri” în a face rime pe loc, însă nu doar cu scopul de a-și lăsa în urmă adversarul, așa cum se obișnuiește la competițiile de battle MC, ci și pentru a bucura timpane cu jocuri de cuvinte nemaiauzite și bine gândite – acesta reprezentând un scop principal al conceptului de battle, însă prea puțin observat de ascultătorii din România.

Ca să nu lungesc vorba, vă spun că cei menționați mai sus vor fi „protagoniștii” unui concert de improvizație pe 18 iunie, în Timișoara.

Ambasada este numele localului care va găzdui concertul intitulat „Cuvânt și Sunet”, unde cei cinci „poeți urbani” menționați mai sus vor da viață cuvintelor pe muzica improvizată de către NCTK (MPC), Gabriel Almași (chitară), Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Radu Pieloiu (Tobe).

Din descrierea locului derivă faptul că atmosfera este una primitoare și optimă pentru desfășurarea unui eveniment ce dorește aducerea laolaltă a „cuvântului„ (rap) și „sunetului” (jazz, soul, funk și stilurile înrudite) într-un stil modern de manifestare artistică spontană.

Concertul va începe la ora 20:00 fix iar accesul se va face pe baza unui bilet în valoare de 20 de lei. Restul detaliilor legate de eveniment le găsiți aici.

Pentru a ne stârni dorința de a fi prezenți la eveniment, NCTK a lansat un promo pe canalul său de YouTube.

Așadar, dacă doriți să petreceți o seară de neuitat lăsându-vă simțurile să „înoate” printre povești spontane în rime, trebuie să fiți acolo!

Vizionare plăcută!