Saul Williams este poet, scriitor și muzician american din Albany, New York. Saul și-a creat un stil muzical unic prin îmbinarea dintre poezie și hip-hop alternativ; este licențiat în filosofie și actorie, iar din 1995 devine cunoscut ca un open mic poet, câștigînd numeroase premii de slam poetry. Filmul independent Slam, la care Williams a fost și scenograf și actor i-a adus Marele Premiu al Juriului la festivalul de film de la Sundance și Camera D’or la Cannes, premii care l-au consacrat internațional.

A avut colaborări cu artiști precum Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, dar și poeti precum Allen Ginsberg și Sonia Sanchez. După lansarea LP-ului Amethyst Rock Star a avut numeroase show-uri în turneul european al Nine Inch Nails în vara lui 2005, dar și cu The Mars Volta. Trent Reznor a produs următorul album Saul Williams, The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!.

Întrebat care este rolul poeziei în viața lui, Saul Williams spune: “[poezia] este fereastra prin care intră aer, posibilități de a explora ceea ce simțim, ce gândim, cu spațiul de care avem nevoie pentru a vedea mai mult decât ceea ce știm deja. Dacă nu m-aș deschide posibilităților necunoscutului aș fi pierdut.”

Saul Williams va veni la București împreună cu Guillermo Brown [drums], David Stanke [keyboards], Julien Chirol [trombon, percussion, sampler].

o producție GINGER GROUP și BLAME IT, susținută de Grolsch.

BILETE: 35 RON înainte de 00.00, 45 RON după 00.00

Line up:
22.00 – 23.20 UNLOCKA | Warm up
23.30 – 00.30 AKIM + Special Guest | LIVE
00.40 – 01.15 SILENT STRIKE + NORZEATIC & DELIRIC 1 | LIVE
01.30 – 02.30 SAUL WILLIAMS | LIVE
02.45 – 06.00 UNLOCKA | after