Fantome

 Știm cu toți că „ziua bună se cunoaște de dimineață”, iar în această dimineață am avut plăcerea să văd că Fantome – o nouă trupă de „cules folclor din cartier” au lansat primul lor album intitulat „Micul Paris”.

 După ce luna trecută ne-au oferit un promo, care e o scurtă introducere în „lumea fantomelor”, aceștia au hotărât să lanseze și albumul, pentru a împărtăși cu noi muzica lor de „bântuială”.

 Conceptul Culese din Cartier, inițiat de trupa Subcarpați este cel care a dat naștere unui nou proiect: trupa Fantome. Deși de obicei, Conceptul Culese din Cartier abordează sunetul folcloric românesc, Fantome atacă de această dată, o direcție lăutărească urbană și nostalgică.

 Fantome înseamnă Vlad, de 25 de ani, și Bogdan, de 27 ani, doi producători muzicali din București care au de gând să ne prezinte „mai mult muzică decât vorbe”. Deocamdată, aceștia pot fi găsiți doar pe pagina lor de facebook.

 Primul concert Fantome va avea loc pe 30 mai, la Arenele Romane, în cadrul Soundcheck 021 Festival. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

 Albumul „Micul Paris”conține zece piese și poate fi descărcat gratuit de pe www.subcarpați.com  dar și ascultat pe canalul de YouTube de la Blanoz.

 La final, țin să vă reaminesc că folclorul este „oxigen” pentru un popor astmatic!