eMC

eMC este un grup american format inițial în 2001 sub forma unui crew format din Masta Ace, Wordsworth, Punchline și Stricklin. Cei trei din urmă l-au însoțit pe Masta Ace în turneul Disposable Arts, iar publicul care a sesizat chimia și forța celor patru ca grup, i-a convins pe aceștia să păstreze formula care, 13 ani mai târziu, este încă una din cele mai reușite din hip-hop-ul de pretutindeni.

Cu patru nume atât de puternice la un loc și cu o experiență atât de vastă în spate, era de așteptat ca ”The Turning Point” să fie un material bun, la fel de bun precum ”The Show”, albumul din 2008 care a marcat înființarea eMC și care a făcut criticii de specialitate să afirme ”these cats know hip-hop, and this album shows them proving it, track after track (oamenii ăștia știu hip-hop și albumul ăsta îi înfățișează pe ei demonstrând asta, piesă cu piesă)”.

eMC este genul de grup care preferă calitatea în locul cantității. Un lucru rar și demn de apreciat într-o industrie care se diversifică de la an la an, însă pierde calitate pe drum. E.P.-ul ”The Turning Point” demonstrează tocmai acest lucru și este genul de material care va rămâne la fel de bun în timp.

Materialul conține 10 piese:

01 – Superbowl Sunday
02 – Stay Busy
03 – New School Nursery
04 – Charly Murphie
05 – Gotchu
06 – Sweet Potato Fries
07 – Verified
08 – Firehouse Lounge
09 – The Coolest
10 – Body Shots
11 – Turning Point
12 – Amg-Psa

eMC urmau să lanseze acest E.P. pe 6 mai, dar au decis să amâne data lansării până pe 20 mai, lansând atunci doar clipul piesei ”Charly Murphy”. Cu acesta din urmă vă lăsăm și noi, în speranța că v-am stârnit interesul pentru hip-hop-ul de calitate pe care cei patru îl fac.

Vizionare/audiție plăcută!