Electric Castle

  • Deși v-ați fi gândit că Electric Castel și-a epuizat numele tari pentru ediția 2014, organizatorii detonează bomba pe final și îi anunță pe Die Antwoord, Sasha și Gramatik
  • Festivalul va avea un line-up proaspăt, cu multe prezențe în premieră pentru România și artiști care își vor lansa noile albume la Bonțida

Cluj-Napoca, 20 martie 2014. Organizatorii Electric Castel Festival aruncă în aer line-up-ul celei de a II-a ediții aducându-i pe scena din Bonțida pe Die Antwoord, care au inclus România, pentru prima dată, în turneul lor mondial de promovare a ultimului album. Die Antwoord vin la Castelul Banffy cu probabil cel mai non-conformist și extravagant show prezentat vreodată publicului autohton.

Un alt cap de afiș care va urca pe scena Dance garden este Sasha, britanicul care s-a impus prin stilul progressive house printre cei mai buni DJ din lume. Lista cu artiști de anvergură ai festivalului va fi completată cu Gramatik, muzicianul nominalizat, în 2010, de organizatorii Beatport Music Awards la categoriile „Best Chill Out Artist” și „Chill Out Track”.

“Și pentru ediția din acest an, ne-am dorit să avem un line-up proaspăt și diferit, de aceea am ales artiștii care să se înscrie cel mai bine în această categorie. Ne-am orientat fie spre muzicienii care nu au mai fost în România, deși foarte așteptați de public, fie spre numele care au scos un album nou. E cazul headlinerilor Die Antwoord și Rusko, care vor concerta în premieră la noi, în timp ce Thievery Corporation și Bonobo revin în fața fanilor, de această dată, cu albume lansate recent”, a spus Teodor Negrea, directorul festivalului.

Electric Castle va reuni anul acesta peste 100 de artiști care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene. Organizatorii au pus în vânzare abonamente promoționale, care costă 160 de lei și pot fi achiziționate până în 15 aprilie de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS și Android).

Înființată acum șase ani în Cape Town, trupa Die Antwoord vine la Electric Castle pentru a-și

lansa ultimul album, Donker Mag, care va apărea pe piaţă cu doar o lună înaintea festivalului

de la Bonţida. Trupa s-a lansat în 2009, cu albumul SOS, combinând într-un mod inedit hip-hopul cu ritmurile electro și rave. Die Antwoord se bucură de milioane de vizualizări pe Youtube, toate albumele lor putând fi downloadate gratuit de pe internet.

Video Die Antwoord: https://www.youtube.com/watch?v=8Uee_mcxvrw

Vezi mai multe –> http://www.dieantwoord.com/tension.html

Supranumit The Son of God, Sasha este considerat emblematic pentru stilul muzical progressive house, primind, în anul 2000, titlul de cel mai bun DJ din lume, conform topului DJ Mag. Născut în nordul Ţării Galilor, Alexander Paul Coe (Sasha) a intrat în contact cu muzica dance în celebra Hacienda din Manchester și a devenit celebru datorită compilaţiei Renaissance pe CD (unul dintre primele mixuri apărute pe CD).

Video Sasha: https://www.youtube.com/watch?v=ryGRT5w9r8A