NoutĂŢi Romania

Vocea neauzită a României… de pe ziduriVocea neauzită a României… de pe ziduri

 Graffiti-urile cu tentă social-politică din mediul urban ar putea fi un soi de „pulsoximetru” al preocupărilor sociale precum și al simpatiilor sau dezaprobărilor politice manifestate în rândul populației din așezarea respectivă.

Buddha Stretch, primul coregraf de Hip-Hop din lume, va susține un workshop la Artizthick Center în București!Buddha Stretch, primul coregraf de Hip-Hop din lume, va susține un workshop la Artizthick Center în București!

Se deschide un nou studio de dans în București! Artizthick Center, situat în Calea Floreasca nr.

Susținerea mișcării hip hop nu constă în „like” și ”share”!Susținerea mișcării hip hop nu constă în „like” și ”share”!

 Nu cred că a existat vreo zi, începând din anul 2014, în care să intru pe internet și să nu găsesc vreo postare cu următoarea descriere: „Piesă nouă! Like dacă îți place și share ca să susți mișcarea!” – Motiv pentru care m-am gândit să scriu despre acest lucru.

Degeaba ești MC dacă numele tău de pe Facebook nu dovedește asta!Degeaba ești MC dacă numele tău de pe Facebook nu dovedește asta!

 Păi nu am mai discutat noi despre acest subiect în momentul în care vă explicam modul prin care poți să „devii MC” în România? Oricum, se pare că ghidul a prins foarte bine în rândul celor dornici de exprimare, căci se înmulțesc pe zi ce trece, parcă sunt gândaci.

Lipsă de cultură sau indiferență? Ce înseamnă hip-hop în România?Lipsă de cultură sau indiferență? Ce înseamnă hip-hop în România?

 În ultimul timp au existat destule controverse legate de lipsa de cultură față de hip-hop a unei părți din publicul românesc al acestei culturi, implicit al stilului muzical născut de aceasta.

Cum să „devii MC” în România! (Partea a 2-a)Cum să „devii MC” în România! (Partea a 2-a)

Sursă foto: www.freshnerd.c

Cum să „devii MC„ în România!Cum să „devii MC„ în România!

 Am mai avut ocazia să port astfel de discuții, dar s-au desfășurat doar în cercuri restrânse, fiind imposibil ca informația să ajungă la un număr mult mai mare de oameni.

Eminem și Rihanna vin în România anul acesta?Eminem și Rihanna vin în România anul acesta?

Zvonuri au mai fost și în 2014 cum că ar ajunge foarte mulți artiști în România, dar de data aceasta am dat peste un articol cum că turneul ”The Monster”, ar ajuge și în Europa.

De ce trebuie susținut hip hop-ul românesc?De ce trebuie susținut hip hop-ul românesc?

 Ca orice ascultător devotat de rap din România, în momentul în care navighez pe internet, paginile mele sunt pline de acest stil de muzică. Însă, după cum bine știți, cultura hip-hop este mai mult decât atât, este un stil de viață ce trebuie atât trăit, cât și simțit.

DJ DOX – Red Bull Thre3style’s Lucky BastidDJ DOX – Red Bull Thre3style’s Lucky Bastid

Țara noastră are de o săptămână încă un DJ înscris în cursa pentru un loc în finala Red Bull Thre3style care va avea loc în perioada 1-6 septembrie în Azerbaijan.

DJ ANTENNA – Red Bull Thre3style’s Lucky BastidDJ ANTENNA – Red Bull Thre3style’s Lucky Bastid

Dacă la începutul lunii vă povesteam că au început înscrierile pentru Red Bull Thre3style’s Lucky Bastid, iată că astăzi ne-a ajuns la urechi mixul lui DJ Antenna.

Interviu El Nino + video live sesion @ Apropo.roInterviu El Nino + video live sesion @ Apropo.ro

Cei de la Apropo.ro au stat de vorbă cu El Nino despre primii pași în lumea hip-hop-ului, despre statutul de artist în România, despre publicul din România și multe altele, iar la sfârșitul interviului El Nino le-a oferit un live sesion.

Un B-Boy român poate ajunge la Finala Mondiala Red Bull BC One din FranțaUn B-Boy român poate ajunge la Finala Mondiala Red Bull BC One din Franța

Cautarea pentru urmatorul campion mondial de breakdance a inceput in toata lumea, iar acum a venit si timpul Romaniei sa recruteze cel mai talentat B-Boy.

Istoria Hip Hop-ului: MorometziiIstoria Hip Hop-ului: Morometzii

In 1993, doi baieti din (de acum renumitul) cartier Berceni, Cezar Cristea si Sergiu Istrati, de 18, respectiv 15 ani, influentati de muzica de peste ocean (si anume rap) decid sa formeze trupa Morometzii (numele fiind inspirat din romanul cu titlu omonim al lui Marin Preda si fiind ales intre doua..

Recenzii

Recenzie: Concert Releveu + Lansare videoclip „Ceilalți” @ București – 10.02.2017 (Poze / Video) Recenzie: Concert Releveu + Lansare videoclip „Ceilalți” @ București – 10.02.2017 (Poze / Video)

 Bine v-am regăsit în scris!
 După mai bine de trei ani în care am promovat muzica realizată de Releveu, iată că a venit timpul  să vă scriu despre el în cadrul unei recenzii.

Recenzie: Concert Omu Gnom @ București – 03.02.2017 (Poze) Recenzie: Concert Omu Gnom @ București – 03.02.2017 (Poze)

 Omu Gnom este un MC pe care îl urmăresc cu interes de aproape un an, mai exact de când acesta a lansat ultimul său material solo, „Criminal liric în serie vol. 1”.

Recenzie: Lansare album Dilimanjaro & ISCM – „De la Arcturis la Canis Majoris” @ București – 09.10.2016 (Poze / Video) Recenzie: Lansare album Dilimanjaro & ISCM – „De la Arcturis la Canis Majoris” @ București – 09.10.2016 (Poze / Video)

 Bine v-am regăsit!
 Dilimanjaro este un MC a cărui activitate o urmăresc de mult timp cu plăcere și admirație pentru muzica pe care acesta o realizează.

Recenzie: Lansare ALAN & KEPA – „Oxigen” @ București – 20.03.2016 (Poze) Recenzie: Lansare ALAN & KEPA – „Oxigen” @ București – 20.03.2016 (Poze)

Vă salut și bine v-am regăsit în scris la prima recenzie publicată în acest an pe site-ul nostru.

Recenzii: Retrospectivă 2015 @ BlackSheepSound Recenzii: Retrospectivă 2015 @ BlackSheepSound

 La categoria recenzii, anul 2015 numără șase articole pentru concerte care au avut loc în București, Iași și Timișoara.

Recenzie: Lansare Omu Gnom – „!?” @ Iași – 13.06.2015 (Poze) Recenzie: Lansare Omu Gnom – „!?” @ Iași – 13.06.2015 (Poze)

  Salutări, cititori!
 La scurt timp de la recenzia scrisă de unul dintre colegii mei – cea a concertului de lansare al noului album semnat de Nimeni Altu’, am plăcerea să împărtă..