Klark Kent s-a născut în anul 1973 în metropola germană Frankfurt am Main. Pe lângă graffiti, acesta este şi producator. Este membru al crew-ului newyorkez TNB (The Nasty Boys) înființat de TKid dar şi al crew-ului SUK (Stick Up Kids), un crew înfiintat de writerul german Can2. Lucrările sale au fost publicate în nenumărate cărti şi reviste de artă dar şi în cele dedicate fenomenului graffiti. Pe lângă acestea, artistul a fost promovat în cadrul mai multor galerii de artă din toată lumea, cele mai remarcabile „apariții” ale sale fiind la expozițiile Vincent Louis în anul 1998 şi în 1999 la Pacifico Fine Art în New York. Câteva piese de-ale sale au fost incluse în jocul video creat de Marc Ecko, „Getting Up: Contents Under Pressure” lansat în anul 2006. În anul 2004 jocul online „Bomb the World” conceput de artistul german a caştigat la NYC în cadrul festivalului „Flash Film Festival”, titlul People’s Choice Award.

Kent este membru Montana Writer Team, o echipă sponsorizată de bine cunoscutul brand de vopseluri pentru graffiti Montana Cans. De asemenea, în paleta de culori Montana, se găşeste propria lui culoare numită „Kent Heat Red”.

În plan muzical a creat coloana sonoră pentru “Bomb the World” precum şi numeroase instrumentale apărute pe mixtape-uri, multe dintre acestea fiind folosite de raperii din Germania.

BLU (Italia) şi-a început activitatea în domeniul graffitiului în anul 1999 şi este recunoscut pentru creațiile sale ce conțin mesaje politice şi sociale de un umor negru ieşit din comun.

MSER. Un nume răsunator în randul writerilor europeni şi nu numai. 320 de panele realizate într-un singur an, creativitate inepuizabilă, stil simplu şi uşor de descifrat. În vara anului 2011 a apărut cartea intitulată „Subway Player”. Cartea prezintă, prin intermediul unui interviu intens, viaţa lui MSER, evoluţia stilului său dar si experienţele cele mai puternice.

SERM, un nume cel putin la fel de cunoscut în rândul writerilor, explică în introducere pasiunea lui MSER pentru graffiti: el desenează, pentru a spune o poveste. Bine aţi venit în Paradis.

Banksy este un writer britanic care îşi menţine identitatea anonimă. Este activ în lumea writerilor din Bristol, Marea Britanie încă din anul 1992. Lucrările sale sunt  satirice şi îmbină umorul negru cu mesaje sociale şi politice. Operele sale au apărut pe străzi, ziduri şi poduri din diverse oraşe ale lumii. Reacţiile opiniei publice nu au întârziat să apară, astfel lucrările sale au început să fie mutate din stradă în marile galerii de artă atât americane cât şi europene. Este cunoscut că artistul dispreţuieşte guvernul britanic pentru care graffitiul înseamnă pur şi simplu vandalism, motiv pentru care, în semn de protest, dar şi din pasiune pentru writing continuă să se folosească de spaţiul public pentru a-şi expune creaţiile. În anul 2010, la festivalul de film de la Sundance, a debutat filmul „Exit Through the Gift Shop” pe care Banksy l-a regizat. Fiind vorba de cel mai misterios artist contemporan, povestea realizării documentarului rămâne o enigmă. Mai multe despre Banksy puteți citi aici.

Dolk este un writer norvegian care se foloseşte deja de mai bine de 10 ani de spray-uri pentru a da viață zidurilor. El este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a parodia cele mai importante evenimente și personalități europene. O Mona Lisa care se acoperă cu vopsea, un portret al Prințului Charles purtând o coroană cu logo-ul Burger King – sunt doar două dintre cele mai cunoscute parodii pe care Dolk le aduce în atenția opiniei publice. Un alt Banksy – ar zice unii. Diferențele sunt însă vizibile.

 

Surse poze:

http://artthreat.net/

http://www.puregraffiti.com/

http://kk1-kamila.blogspot.de/