Pentru fanii trupei, va informam ca astazi a avut loc lansarea site-ului Grupul De Rezistenta, unde deocamdata gasiti doar biografia componentilor trupei. Pe viitor site-ul va fi imbunatatit prin articole despre GDR. Mai jos va prezentam biografia artistilor, dar pentru continuare accesati site-ul www.grupulderezistenta.ro.

P.S.: Nu uitati ca maine va avea loc concursul cu invitatiile la show-ul din 30 Iulie.

Format in luna iulie a anului 2009, GDR este un produs hip hop autohton inedit. Este un crew format din 4 MC si 2 DJ. Pentru prima data in hip hop-ul romanesc apare notiunea de trupa cu 2 DJ. Cateva detalii despre membrii trupei:

K-Gula – fost membru al gruparii Inspektoratu’ GP (alaturi de Sotto Inteso, Connect-R si Brugner), fost component al trupelor L.I.R.I.C. si R.A.C.L.A., actualmente vocal la K’n’Confusion, trupa de fusion cunoscuta in cercurile hip hop si nu numai. A participat la 2 albume R.A.C.L.A., in calitate de textier (“Plus infinit”, alaturi de Rimaru si DJ Dox si “Patratul rosu”, alaturi doar de Rimaru). Scoate apoi un material alaturi de DJ Undoo, intitulat “Schimbari”. A condus si moderat emisiunea “K-Tv” de la postul Senso TV.

Da Hood Justice – Stoe Toxxic si Nai’gh’ba – membrii activi ai trupei Da Hood Justice, initiatori ai proiectului Da Hood (trupa live alaturi de alti 3 instrumentisti – Printzu, Zullu, Kani). Au fondat alaturi de R.A.C.L.A., arazitii, Klansmen si M&G, prima grupare hip hop din Romania, Sindicatul RAN/s, in anul 1995. Au continuat apoi cu cele 2 albume “Judecata de dupa” si “Sfarsit de mileniu”.

Brugner – fost membru al trupei Delikt, alaturi de Vexxatu’ Vexx, fost component al gruparii RAN/s, in perioada ’97 – ’99, alaturi de R.A.C.L.A., Da Hood Justice si Getto Daci. Este co-autor al albumului “Fara numar”, considerat unul de referinta in hip hopul romanesc. Scoate in ’99, maxi-single-ul “Prinsi in joc”, material care continea colaborari cu La Familia si Da Hood Justice. Conduce, realizeaza si produce de 3 ani emisiunea Urban Groove, cea mai bine cotata emisiune hip hop, in prezent.

(continuarea pe site…)