În ciuda ploii încăpăţânate de miercuri seara, „Hip-hop hours”, MC Battle-ul organizat de Hit’n’Run în clubul Pure din Timişoara a avut parte de un public consistent şi entuzuiast. Concurenţii, unii mai inspiraţi, alţii mai puţin, s-au atacat în rime, improvizând versuri pe beat-uri propuse de DJ Mack.

Spectatorii şi-au susţinut concurenţii preferaţi şi au putut alege învingătorii, prin aplauze şi fluierături, care recompensau prestaţia fiecăruia. Battle-ul a fost moderat de Necenzurat, iar concurenţii au trecut prin mai multe runde, până ca doi dintre ei să ajungă în finală. De asemenea, ei au susţinut două probe: improvizaţia pe beat-uri şi improvizaţia acapella, fără acompaniament muzical. Battle-ul a fost câştigat de Mistic, un MC din Arad care a reuşit să îşi facă şi un videoclip, alături de DJ Limun din Timişoara – „Echilibru”.

„Din 2006, de la 17 ani concurez în cadrul battle-urilor. Am concurat şi în Arad, dar la Timişoara m-am împrietenit cu foarte multă lume. E primul concurs pe care l-am câştigat, de două ori am ieşit pe locul doi, ceea ce e foarte frustrant. E vorba de ce îţi vine pe moment, ce îţi zice adversarul, nu îţi poţi face textele dinainte, că te simte publicul. Am deja un video cu Limun din Timişoara, iar pe viitor vreau să îmi promovez albumul personal”, ne-a spus Mistic, câştigătorul battle-ului.

Hit’n’Run este o organizaţie formată în Timişoara, din trei băieţi care susţin artiştii urbani şi promit să mai organizeze evenimente de gen şi pe viitor. Ba chiar plănuiesc să facă un turneu de battle, la care să poată participa tineri din întreaga ţară.