teaser

Da, mâine este 1 iunie. Nu este numai ziua copilului, ci şi începutul calendaristic al sezonului cald. Toţi am aşteptat cu nerăbdare să vină vară, să înceapă distracţiile estivale. Dacă o parte dintre noi au început deja să se gândească la concedii, mers la mare şi la munte sau prin ţări străine, alţii nu stau nicio clipă şi muncesc. Şi când spun alţii, mă refer la o parte dintre MC-îi de pe meleagurile noastre.

Subiectul de astăzi este unul dintre membrii crew-ului Şase Grade. Bănuiesc că ţi-ai dat seama încă din titlul articolului despre cine este vorba. Ibra s-a gândit cum să „întâmpine” mai bine vara şi a scris o piesă. Pe un instrumental ales din portofoliul lui Sez, el i-a luat alături pe Fu, Byga și Brugner şi, prin eforturile colective au compus o melodie numai bună de ascultat în orice moment al zilei, în orice loc te-ai afla. Ce-a ieşit? „Vara Verde”. Numele este suficient de sugestiv pentru a da mai multe detalii.

Însă asta nu este tot. Şi-au unit forţele şi, în urmă cu câteva săptămâni băieţii au filmat şi un videoclip. Am fost şi noi invitaţi să luăm parte la „eveniment” şi nu i-am putut refuza. Am mers, am văzut, am realizat câteva cadre foto şi ne-am distrat alături de ei. Probabil că v-am făcut deja curioşi asupra acestui aspect, motiv pentru care, cu ajutorul lui Ibra, am primit „declaraţii de la faţa locului” din partea participanţilor la „acţiune”. Înainte să ne uităm peste poze, haideţi să vedem ce au ei de spus în legătură cu ce s-a întâmplat la filmări.

Ibra: „Am făcut piesa asta pentru toţi cei care o ard ca noi. Fotbal, bere, grătar, caterinci, vară, căldură, fete la sutien, tenis de picior. În clip suntem în cea mai naturală stare posibilă, nimic forţat, nimic impus, nimic sintentic. 100% naturali.”

Fu: „E o piesă de vară, cu fotbal, fete, bere, cum o ardem noi, la un grătar, toţi băieţii pe treabă. Am scris-o în 30 de minute, cum a picat, cât mai natural şi cred că se vede asta şi în versuri şi cum am ars-o la clip. Ăştia suntem noi, încântaţi de cunoştinţă.”

Byga: „Am ascultat piesa trimisă de băieţi şi subiectul m-a prins instant. Cum vin şi dintr-o zonă unde eşti născut şi crescut cu patima asta pentru fotbal , mi-a fost foarte uşor să scriu acest refren. La filmări a fost o reală plăcere, atmosfera e surprinsă foarte bine în clip şi cred că în „Vara Verde” se va regăsi foarte multă lume. Am făcut frumows !”

Brugner: „La început a fost doar dorinţa arzătoare a lui Ibra şi Fu de a mă “avea” şi pe mine pe această bucată. Ulterior, după ce mi-am pus strofă pe ea, mi-am dat seama că eram un element care lipsea şi trebuia neapărat să se regăsească în ea. Grătar, fotbal, beri, băieţi mulţi, fete şi mai multe – şi eu unde eram?”

KenZo: „Este o piesă simplă , fără adaosuri , ce ne caracterizează 100% , cu alte cuvinte ceea ce trebuie. La clip , fără să venim cu tema făcută de acasă , treaba a mers de la sine , multă distracţie şi caterincă.”

SpoT: „Despre piesă nu prea am multe spus… Pur şi simplu, BOMBĂ ! Ideea clipului se învârte în jurul grătarului, fotbalului şi voii bune. S-a încercat ca totul să fie pe cât se poate de natural, fără prea multă regie, că o ieşire cu tovarăşii după o zi de muncă. Eu, unul, sper că această melodie să fie tratată cu mult interes, pentru că merită! Cu ocazia asta, ţin să îi salut pe oamenii care reprezintă Ploiestiul – Ibra, Fu şi KenZo, dar şi pe Brugner, oamenii de la C.I.A. şi nu în ultimul rând toată lumea prezenţa la filmări! Numai bine!”

Loyal: „Filmarea clipului a fost, mai întâi de toate, o ieşire la grătar cu băieţii şi-o miuţă în aer liber, pe malul lacului, cu muzică bună drept coloană sonoră. Lucrurile decurgând atât de natural, cu foarte puţine momente regizate şi cu o echipă competentă n-avea cum să nu iasă cum trebuie.”

Eu una sunt foarte curioasă de rezultatul final, însă mai avem de aşteptat până duminică seară să putem vedea videoclipul piesei „Vara Verde”.